Pampers & UNICEF даряват внушителен брой ваксини на страните поразени от неонатален тетанус ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Понеделник, 02 Август 2010 12:04, Unicef


313 439 ваксини против неонатален тетанус даряват Pampers & UNICEF с помощта на българските родители според предварителните резултати от кампанията „1 опаковка = 1 ваксина". В рамките на кампанията за всеки закупен пакет пелени със специалната маркировка на кампанията, Pampers дарява на UNICEF стойността на една животоспасяваща ваксина против тетанус. Ваксините са предназначени за новородените и техните майки в 47 страни страни в Африка и Азия, където страшната болест все още върлува.

 

„Изключително много се радвам на огромната подкрепа от страна на родителите в България, която получи кампанията "1 опаковка = 1 ваксина". Само за три месеца доказахме, че можем да бъдем милосърдни и хуманни. Благодаря на всички вас, които подкрепиха кампанията по всички възможни начини" - каза Ива Дойчинова, посланик на кампанията „1 опаковка = 1 ваксина". „Искрено се радвам, че 313 439 бебета ще пораснат големи и ще имат възможност за пълноценен живот. За мен тази кампания е още едно доказателство, че България може да е малка страна, но в нея живеят хора с големи сърца. С участието си в инициативата го показахме на целия свят."

 

Финалните данни за броя дарени ваксини ще бъдат обявени след пълното изчерпване на маркираните пакети Pampers от търговската мрежа.

Pampers & UNICEF сърдечно благодарят на всички български родители, които подкрепиха кампанията, както и на официалните й посланици в България - Ива Дойчинова, Хилда Казасян, Деси Добрева, Любо Киров, Графа, Елица Тодорова и Стоян Янкулов, Богдана Трифонова, Гала Будева, Ана Пападополу, Наталия Симеонова, Радост Драганова, Екатерина Дафовска, Константин Папазов, Георги Енчев.

За кампанията "1 опаковка = 1 ваксина":

Глобалната кампания на Pampers & UNICEF "1 опаковка = 1 ваксина"  е хуманитарна социално-отговорна инициатива с цел събиране средства за ваксини за имунизацията против тетанус на новородените деца и бременните жени в 47 развиващи се страни, в това число: Ангола, Камерун, Централноафриканската република, Кот д'Ивоар, република Конго, Камбоджа, Етиопия, Габон, Кения, Либерия, Мадагаскар, Мали, Мавритания, Мозамбик, Нигерия, Нигер, Сиера Леоне, Сомалия, Танзания, ЧАД и др. До момента са събрани 200 милиона ваксини в глобален мащаб. В България, кампанията се провежда за втора година и благодарение на помощта на хиляди български семейства, тя показа отлични резултати.

За болестта тетанус:

Тетанусът е изцяло предотвратима инфекциозна болест в развитите страни, където повечето майки раждат при нормални хигиенни условия, а новородените задължително се имунизират през първия ден от появата им на бял свят, както и през известни интервали от време. В слаборазвитите страни тетанусът е болестта, наречена „тихият убиец", болест, която покосява новия живот мигновено. Всяка година около 130 000 новородени и около 30 000 бременни жени стават жертвa на тетанус. Неонаталният тетанус (тетанус при новородени) е инфекциозна болест, причинена от бактерия, която живее в почвата. Тя попада в детския организъм чрез пъпната връв, още преди да бъде отрязана. Веднъж попаднала в организма, бактерията се развива с невероятна бързина. Тя причинява болезнени спазми по цялото тяло на новороденото и води до трагичен завършек, ако не бъдат взети превантивни мерки.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..