Над 365 000 лева събрани в благотворителната инициатива “Избери, за да помогнеш” ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Събота, 17 Юли 2010 21:10, Райфайзен Банк


368 545 лева бяха събрани по време на първия етап на кампанията на Райфайзенбанк и Dir.bg “Избери, за да помогнеш”, като над 70% от средствата са за здравни проекти. Средствата са набрани от дарения на служителите, банката и медията, като за всяко направено лично дарение, двете организации добавят по още 100 лв. В инициативата се включиха 2833 служители на банката, както и други дарители, като събраната сума от банката и служителите й възлезе на 360 667 лева.

Избери за да помогнеш събра 365 000 лева

В кампанията “Избери, за да помогнеш” освен Райфайзенбанк, Dir.bg  и техните служители, се включиха и външни дарители, които направиха личните си дарения директно онлайн на интернет страницата на кампанията www.izberi.rbb.bg, където са представени близо 30 проекта за благотворителност на 23 организации и институции.

Най-много средства събра проектът на Специализираната болница за лечение на деца с онкохематологични заболявания за закупуването на апарати за венозни вливания - инфузомати (над 66 000 лева) и проектът на Националната кардиологична болница за закупуване на ехокардиограф и съвременни респиратори и монитори (над 64 000 лв.), следвани от Българската Коледа (над 47 000 лв.) и Кампанията за лечение на стерилитет чрез метода “Ин витро” (над 41 000 лв.).

Пълният списък на набраните средства по отделните проекти може да бъде видян на сайта на кампанията www.izberi.rbb.bg.

В допълнение на това 107 служители на Райфайзенбанк избраха да направят дарения за каузи по свой личен избор, които предварително не бяха включени в индикативния списък на кампанията,  като набраните средства възлизат на 13 400 лева. Служителите подкрепиха 6 организации, работещи на местно ниво и развиващи важни за съответния регион проекти.

Инициативата “Избери, за да помогнеш” продължава и през 2010 г., като на интернет страницата www.izberi.rbb.bg благотворителните проекти ще бъдат актуализирани и ще бъдат представени резултатите за изразходваните средства от самите бенефициенти.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..