ЧЕЗ влага близо 2 млн. лева в електроразпределителната мрежа на Западна България през октомври ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Четвъртък, 17 Октомври 2013 17:16, ЧЕЗ България


Компанията започва реализацията на 33 нови инвестиционни проекта

„ЧЕЗ Разпределение България” АД инвестира близо 2 млн. лева в електроразпределителната мрежа на Западна България през октомври. Най-голям обем средства се влагат в Северозападна България – 1,234 млн. лева. За електроразпределителния регион на град София са заделени над 460 хил. лв., а за Югозападна България - 241 хил. лв.


Най-големият проект през октомври е реконструкция на мрежа ниско напрежение и изнасяне на електромерни табла в с. Селановци, област Враца. Той е в обем на 500 хил. лева.

„Солидна част от инвестициите през октомври е предназначена за подобряване на електрозахранването в Северозападна България. Нашата цел като обществено отговорна компания е да постигнем европейско качество на доставките на електроенергия, както и на обслужването”, каза Димо Петров, директор „Реализация на инвестициите“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Сред другите по-значителни по обем инвестиции, които са предвидени през този месец, са изграждане на трафопост и електрозахранване в с. Ерден, област Монтана на стойност 160 хил. лева. За присъединяване на нови клиенти на територията, обслужвана от ЧЕЗ, през октомври са заделени 282 хил. лева. През този месец дружеството ще започне реализацията на 33 нови инвестиционни проекта.

ЧЕЗ е един от най-големите инвеститори в енергетиката на страната. От идването си на българския пазар преди близо 9 години компанията е вложила над 680 млн. лева в ремонт и модернизиране на мрежите и в подобряване на услугите в Западна България. Заедно с инвестициите в приватизацията на ТЕЦ "Варна" и на електроразпределителните дружества, общият обем на вложенията надхвърля 1,7 млрд. лева.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..