Второто издание на We Art Water Film Festival стартира на филмовия фестивал в Сан Себастиан ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Четвъртък, 24 Октомври 2013 11:17, Roca Bulgaria


Фондация We Are Water обяви началото на второто издание на We Art Water Film Festival. Това се случи на филмовия фестивал в Сан Себастиан с официално представяне на международното жури. То включва професионалисти от света на киното, както и представители на близки до идеята и темите на фестивала сфери.


Както и първото издание, We Art Water Film Festival e уникален конкурс за късометражно кино. Това издание има три категории: микро документалистика, анимация и Instagram. Във всяка от категориите, журито присъжда една награда. Фестивалът дава и още една награда – на зрителите, която се определя според гласуването на зрителите по интернет за най-любим филм. Във второто издание на We Art Water Film Festival наградите са и парични.

Всеки професионалист или аматьор, желаещ да участва в конкурса We Art Water Film Festival, може да направи това чрез официалния уебсайт www.wearewater.org, най-късно до 31 март 2014 година. Няма такса за участие. Късометражните филми трябва да са оригинални, авторски, свързани с темата на това издание 2013/2014 на фестивала, която е Вода и канализация. Регламента на конкурса е публикуван в интернет на сайта на фондация We Are Water.

Членовете на журито са: Карл Хенсман (Carl Hensman), директор на проект Вода, канализация и хигиена на фондация Бил и Мелинда Гейтс (Bill & Melinda Gates Foundation); Юдит Колел (Judith Colell), испански режисьор и вице президент на Испанската академия за кинематографични изкуства и науки (Spanish Academy of Cinematographic Arts and Sciences); Нед Бреслин (Ned Breslin), генерален директор на нестопанската организация Вода за хората (Water For People); Агусти Вияронга (Agustí Villaronga), испански режисьор, сценарист и актьор; Гинес Гарсия Миян (Ginés García Millán), актьор, който съчетава театъра, киното и телевизията; Мария Емма Мехия (María Emma Mejía), президент на Босоногата фондация (Barefoot Foundation); Емилио Майорга (Emilio Mayorga), представител на американското филмово списание Варайъти (Variety); Хосе Луис Ребординос (José Luis Rebordinos), директор на филмовия фестивал в Сан Себастиан; Карлос Хименес Ренхифо (Carlos Jiménez Renjifo), представител на Регионалния информационен център на Обединените нации за Западна Европа (UNRIC, United Nations Regional Information Centre for Western Europe); Ксавиер Торрас (Xavier Torras), директор на фондация We Are Water, и Паскал Еделман (Pascal Edelmann), ръководител преса за Европейската филмова академия (EFA, European Film Academy).

Ксавиер Торрас, директор на фондация We Are Water, заяви "Благодарение на постигнатия успех откъм международно участие, както и по отношение на високата креативна и хуманна същност на първото издание, ние с гордост представяме второто издание на We Art Water Film Festival. Особено в контекста на престижен фестивал като Сан Себастиан, който е идеалното място за повишаване съзнанието по този въпрос. Това ни позволява да потвърдим нашата ангажираност по глобалния въпрос за недостига на вода и да укрепим взаимовръзката с We Art Water Film Festival".


We Art Water Film Festival

We Art Festival Water Film Festival е първият международен фестивал за късометражни филми, чиято цел е да се повиши в международен мащаб информираността относно водните проблеми в света. Повече от 500 участници от 80 различни страни се включиха в първото издание, а идеята обиколи най-добрите 150 филмови училища в света, в 56 страни на 5 континента.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..