Солвей Соди празнува 150-тата си годишнина ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Вторник, 10 Декември 2013 16:35, Solvay Sodi


На 14 ноември Солвей Соди отбеляза 150-тата си годишнина в София с участието на държавни представители, председатели на асоциации, търговски камари, бизнес партньори и клиенти на компаниите Солвей в България. На събитието в София присъстваха 130 души.


„Солвей не е просто един успешен проект – тя е потвърждение на ролята на химията в прогреса и напредъка на човечеството и развитието на обществото”, сподели Алексис Брунс, старши вице-президент за европейския регион. Той спомена също за културата на иновацията в компанията, която е важна за изграждане на устойчивост на бизнеса и за постигане на хармония между развитието и уважението към планетата.


Празненствата в София се състояха по време на ежегодната Белгийска седмица, организирана от Белгийското посолство и Белгийско-Български-Люксембургски Бизнес клуб.

На 22-ри ноември във Варна също се отпразнува 150-тата годишнина на Солвей Соди с гала концерт, на който присъстваха 3000 души – служители на компанията, техните семейства, бивши служители, бизнес партньори и клиенти на компанията, както и представители на местната администрация и търговските камари.

Министър-председателят Пламен Орешарски, както и много други, поздрави Солвей за 150-тата годишнина с думите: „Бих искал да поздравя всички, които допринесоха за устойчивото развитие на компанията и да им пожелая здраве и професионален успех. Приветствам усърдния ви труд и воля да следвате най-добрата комбинация от дългосрочна традиция и иновация. Вярвам, че ключът към успеха на компанията е бил изкован от самия Ърнест Солвей – човек с прогресивна визия, за когото развитието на Солвей върви ръка за ръка с благоденствието на обществото. Радвам се, че днес има такива примери за успешен бизнес, чийто приоритети са да подобри условията на работа и защитата на околната среда”

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..