CSR in practice предизвиква бизнеса с корпоративна социална отговорност ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Вторник, 04 Юни 2013 14:57, AIESEC


От няколко години в България се пише и говори за корпоративна социална отговорност (КСО).

Според дефиниция това е ангажиментът, който поема бизнесът, за да допринесе за глобалното устойчиво развитие, като едновременно подпомага социални, икономически и екологични аспекти. Корпоративната социална отговорност се приема за един от стълбовете на съвременното и проспериращо общество.

За локалният офис на най-голямата международна студентска организация –AIESECв УНСС, КСО означава повече от ангажимент, а именно отговорност на българския бизнес към икономическото, културно и духовно развитие на страната и не на последно място, отговорност към едно от най-големите ни богатства - красивата природа.


AIESEC УНСС представят за първи път в България, иновативния проект CSR in practice (Corporate social responsibility in practice).


CSR in practice e хибриден проект – обединява две от най-популярните в световен мащаб и разпространени програми, предлагани от организацията - социалните и професионални стажове. Той дава възможност на чуждестранни студенти безвъзмездно да помагат на компании в България за развитието на корпоративната им социална отговорност.


В период от 6 седмици до 2 месеца те ще имат възможността да имплементират познанията си и даинвестират от времето си, в разработването, стартирането или поддържането на стратегии, които да допринесат в различни сфери от българския обществен живот.


CSR in practice е шанс за българския бизнес да изгради стабилна социално отговорна среда, да сподели опит и получи нови идеи, да създаде международни контакти и спечели ценни кадри с международен произход и опит за своите проекти.


Тази година ще се проведе първото издание на проекта. А проектът се осъществява със съдействието на CSR Bulgaria, Софийска търговско-промишлена камара, Българска асоциация за управление и развитие на човешките ресурси и Бизнес клуб УНСС.


CSR in practice стартира заедно с проект на CSR Bulgaria, а именно „Стажант с кауза“, при която компания назначава своите стажанти и се избира мисията им, свързана със социални или екологични каузи. Тази кауза може да бъде избрана както от компанията, така и от стажанта, в зависимост от фокуса и степента на развитие на корпоративната социална отговорност в самата компания. Екипът на CSR Bulgaria съдейства с избиране на мисията чрез даването на различни насоки и примери от световни и български практики в сферата на КСО, както и идентифицирането на проблем в компанията, който би могъл да бъде разрешен от стажанта.


А за международните стажанати по CSR in practice, CSR Bulgaria ще осигури предвавително обучение.

Като организацията AIESEC се стреми да развива нови форми на лидерство, които работят именно в насока положително и устойчиво развитие, както и управление на ресурсите на обществото и бизнеса.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..