Над 150 доброволци в акция на Гребния канал в Пловдив ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Понеделник, 21 Октомври 2013 09:58, MaxEurope


Над 150 доброволци участваха в доброволческия ден “Аз помагам...на Гребния канал”, който се проведе на 19-ти октомври в Пловдив

На 19-ти октомври на Гребния канал в Пловдив се проведе първото събитие от проекта на Макс Европа, съвместно с Община Пловдив “Аз помагам...”. Инициативата стартира с рехабилитация на Гребния канал в Пловдив - един от символите на града - и е по идея и благодарение на пловдивската компания Макс Европа ЕООД.


Почистването, ремонтирането и рехабилитирането на Гребния канал и прилещажите му площи беше извършено от служители-доброволци на Макс Европа, като израз на желанието на най-големия в Югоизточна Европа производител на велосипеди и детски продукти, да се грижи за града и благоденствието на общността, в която развива своя бизнес.

На събитието присъстваха Димитър Колев - Кмет на район Западен в Община Пловдив, Петър Зехтински - директор на Дирекция „Спорт и младежки дейности“ в Община Пловдив и служители на Район Западен към Община Пловдив, които също се включиха в доброволческите дейности.

“Искаме да дадем своя принос към нашия град и да сме полезни с това, което умеем да правим. Затова нашите служители, специалисти в различни производствени звена, ще приложат своите умения в боядисването, почистването и ремонтирането на съоръженията. Идеята е всеки да дойде като специалист, но да работи като гражданин, защото това е нашият град, а неговият облик зависи от всеки от нас. Имаме амбицията да превърнем инициативата “Аз помагам” в ежегодна и така да се грижим за града си”, сподели Иван Илчев, мениджър маркетинг от Макс Европа.

В рамките на доброволния ден се включиха над 150 служители от Макс Европа и от Община Пловдив и бяха рехабилитирани площите около Гребния канал. Това включи почистване на прилежащите му зелени площи в разстояние на 5 км, които са предпочитано място за отдих и спорт, засаждане на 20 млади дръвчета, боядисване на централните трибуни, ремонт на новите трибуни пред административната сграда, маркиране на всички кошчета за отпадъци със стикери, приканващи към опазване на чистотата и др. Доброволците събраха общо над 3000кг. отпадъци в над 100 чувала. А координирането на дейностите и организацията беше подпомогната от екипа на Българската мрежа за Корпоративна социална отговорност - CSR Bulgaria.

Това не е първата инициатива на компанията за Гребния канал. Макс Европа изгради велоалея от двете страни на Гребния канал с обиколка над 5 км. Изграждането на проекта на Гребният канал е част от стратегията „Пловдив – град на велосипедиста 2010 – 2020”, който предвижда изграждане на 48 км алеи за велосипедистите.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..