Състезание “Климатична купа за европейски предприятия” ПДФ Печат Е-мейл
CSR за теб - Конкурси за теб
Сряда, 17 Юни 2015 20:43, CSR News


В рамките на европейски проект по програма "Интелигентна енергия Европа" Софийска енергийна агенция СОФЕНА стартира кампания за набиране на участници в състезанието “Климатична купа за европейски предприятия”. Ще участват малки и средни предприятия с до 250 служители от10 страни: Германия, България, Франция, Малта, Италия, Испания, Дания, Ирландия, Австрия и Латвия, като целта е те да се мотивират активно да прилагат енергоспестяващи мерки (поведенчески и инвестиционни) и да постигнат икономии на енергия, с което да намалят въглеродния си отпечатък.

 

Кампанията за набиране на фирмите ще продължи до 30.06.2015 г. Самото състезание ще е с продължителност от една година – от 01.06.2015 г. до 01.06.2016 г., период, за който фирмите ще имат реална възможност да спестят енергия. Победителите на национално ниво ще бъдат определени въз основа на постигнати икономии на енергия в три категории с общ награден фонд 2000 евро. Фирмата, с най-голямо спестяване на енергия, ще бъде класирана на първо място и ще има възможност да се състезава на европейския етап на състезанието. Награждаването на победителите на национално и европейско ниво ще се състои на официална церемония в Брюксел през юли 2016 г.


За всички фирми, които се включат са предвидени опростени енергийни одити, с цел определяне на подходящи за всяка фирма, мерки, които да доведат до намаляване на изразходваната  електрическа и топлинна енергия в офис помещенията.

 

До този момент състезанието е подкрепено институционално също от „ЧЕЗ Електро България” АД България, Асоциацията на българските енергийни агенции, както и от редица неправителствени организации.


Фирмите ще се присъединяват към инициативата, като подпишат споразумение за партньорство и открият свой Акаунт за пестене на енергия. Участието е напълно безплатно.


Повече информация за състезанието може да получите тук. Ще се радваме да включим повече малки и средни предприятия от цялата страна, като им помогнем да намалят месечните си сметки за енергия с безплатни съвети за прилагане на енергоспестяващи мерки. С откриването на акаунт за икономия на енергия, резултатите ще бъдат видими още след първия месец на състезанието.


Защо моята фирма да участва в състезание за пестене на енергия?


1.    Възможност за безплатна реклама на европейско ниво;
2.    Възможност за получаване на безплатни съвети за пестене на енергия и пари – т.н. опростени одити;
3.    Възможност за срещи и обмяна на опит с други МСП в страната и в чужбина, създаване на нови бизнес партньорства и сътрудничество;
4.    Повишаване на имиджа на фирмата и подобряване на корпоративната социална политика.


Колко ще ми струва това участие като време и като пари?


1.    Като пари – 0 лв. Участието е безплатно, а наградният фонд е 2000 евро.
2.    Като време – 1 час/месечно за период от 1 година.


Какви условия трябва да изпълня, за да се включа?


Фирмата:
1.    Да е МСП.
2.    Да притежава офис площ, в което да се измерва поне потреблението на електроенергия.
3.    Да разполага с информация за месечните си сметки за енергия за една година назад – период, включващ юни 2014 г. - май 2015 г.). 
4.    Да определя един служител, който да съдейства за подаване на информацията за консумацията на енергия всеки месец и да информира служителите за постигнатите успехи.


Как мога да се включа?


1.    Чрез подписване на споразумение за партньорство, с което се поема ангажимент за съдействие с информация за  консумацията на енергия за всеки месец докато трае състезанието.
Информацията е конфиденциална и ще се използва само за целите на състезанието!
2.    Срок за включване в състезанието – 30.06.2015 г.


С Вашето участие ще помогнете България да бъде сред първите в Европа в приноса си за опазването на изчерпаемите енергийни източници на нашата планета.


За повече информация: www.sofena.com; www.enterprises-climate-cup.eu; или на телефон 02/ 943 44 01 – Софийска енергийна агенция – СОФЕНА.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS