https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Кариера в България: Защо не? 2013 ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Образование и Наука
Вторник, 17 Септември 2013 00:00, Тук-Там

 

На 12.09.2013г. се проведе шестото издание на форума “Кариера в България. Защо не?”. Събитието се  проведе в Интер Експо Център София под патронажа на президента Росен Плевнелиев.Организатори на „Кариера в България. Защо не?“ са сдружение „Тук-Там“ и фондация „Идентичност за България“.

За първа година на кариерното изложение присъстваха над 60 компании, а фирмените презентации и дискусионния панел можеха да се гледат на живо по интернет за тези, които не можаха да присъстват физически на форума в Интер Експо Център.

Денят беше наситен с положителни емоции, много ентусиазирани млади хора, които трескаво търсеха своето място. За шеста поредна година главната цел на форума е да покаже на българите, имащи професионален опит и обучение в чужбина, че в България има много възможности за кариерно развитие, както и компании, които търсят специалисти.

Безспорно семинарната част и фирмените презентации събудиха интереса на много млади хора, завърнали се от чужбина или обмисляйки да го направят. Лекторите, опитни специалисти от водещи български компании, представиха на публиката корпоративните ценности и възможностите, които предлагат за кариерно развитие.

Семинарната част от форума предложи на посетителите различни дискусии на горещи теми, вълнуващи не само младите хора, завърнали се в България, но и самите лектори. Онлайн посетителите на форума можеха да задават въпросите си на живо по twitter, което позволи включването на наши сънародници от няколко континента.

В зала Мусала се проведе панелна дискусия с участието на Зоя Паунова, Елена Маринова, Елица Панайотова и Борислав Стефанов, които споделиха с посетителите своя професионален опит, мисията и убежденията си. Зоя Паунова-изпълнителен директор на AstraZeneca, сподели с участниците на изложението, че тайната на успеха се крие в хората с техните принципи и нещата, в които вярват. Фармацията е нейния избор , че е избрала фармацията като свое призвание още когато е била на десет години. Каза :“всичко е въпрос на гледна точка”-невъзможността за едни е възможност за други хора. Както и че доброто име на България зависи от всички нас, всички работим за една достойна България.

Елена Маринова- президент и съдружник в Мусала Софт, очерта важни тенденции на пазара на труд в сферата на IT технологиите като подчерта, че недостигът на пазара в сектора ще достигне пет милиона. Съветът към младите хора беше “Няма не мога!”-като подчерта че фирмената вяра е “Трудното го правим веднага, невъзможното отнема малко повече време”.

“Всички имат място в България-има много голям недостиг в различни области” беше заключението на Елица Панайотова-управител на държавното дружество “София Тех Парк” АД. Тя подчерта, че най-голямата личностна борба е шлифоване на собствената увереност и мисли”. Като единствената отговорност за успехите или неуспехите носим сами пред себе си. Елица маркира разликата между връзки и контакти, подчертавайки, народопсихологията, която е залегнала в българското съзнание, че намирането на работа е плод на връзки. Споделяйки, своя опит, тя заключи, че една от сферите за развитие, в която може много по-лесно да се реализира човек в България е предприемачеството, в сравнение с чужбина.

Отпимистичния подход на реализиране, вдъхновяващите лектори и над 60 изложители превърнаха форум “Кариера в България: Защо не?” 2013г. в събитие, показващо много ясно, че когато човек е добър в това, което прави България е мястото, където може най-пълноценно да се реализира.


 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Academy партньори

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..