https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Най-екологичните джаджи за 2011г. ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Петък, 26 Август 2011 11:53, CSR News

 

Енергоефективността е едно от най-важните качества на новите устройства и производителите се стараят да разработват нови продукти с по-нисък разход на енергия. Появата на нови енергоспестяващи процесори ще доведе до разработката на по-енергоефективни компютри и мобилни устройства. От друга страна, прилагането на иновативни материали може да доведе и до абсорбиране на слънчева енергия за захранване.


Всяка година на пазара се появяват все по-иновативни устройства, които използват по-малко енергия или разполагат със собствен генератор на електричество. GadgetCage представи най-зелените устройства в сферата на потребителската електроника. Всички предложения са продукти представени на пазара през тази година.

1. Dell Studio Hybrid

Studio Hybrid, според думите на Dell, е най-екологичния компютър, с който разполагат. Устройството разполага с енергоспестяващия процесор Intel Core Duo, доставя се с 75% по-малко отпечатана документация от останалите продукти на компанията и използва само рециклирани материали за опаковките си.

2. Часовникът, задвижван от вода Bedol

Устройството работи единствено със солена вода, която корозира електродите в часовника и по този начин се генерира електричество. Цената на устройството варира между $20 и $40, което е сравнително скъпо за подобна джаджа, но поне ще спестите от разходите за батерии.

3. Philils Eco TV

Телевизорът на Philips е един от най-енергоефективните, поради факта, че може да контролира яркостта на дисплея си, спрямо околната среда. Ако светлината в стаята намалее, телевизорът отчита промените и намалява яркостта си, като по този начин автоматично спестява енергия.

4. Nokia 3110 Evolve

Този мобилен телефон би бил идеален за любителите на технологията и традициите на финландския производител. Той е произведен от биоразградими материали, които са използвани и за направа на опаковката му, а батерията му има изключително дълъг живот- 4 часа по време на разговори и 370 часа в режим stand-by.

5. Батериите Shakenergy

Тези батерии са един от няколкото вида, които генерират електричество чрез поклащане. Решението на MintPass да създадат устройство, което да превръща механичната енергия в електрическа, би било изключително подходящо за пътуване и ваканции, където нямате постоянен източник на електроенергия.

6. Соларната раница Voltaic

Тази раница е подходяща за пътуване, преходи в планината или къмпинг. Тя се зарежда от слънцето и съхранява енергията, която после може да използвате за захранване на малки мобилни устройства като смартфони и таблети.

7. Solarbulb

Този нов тип лампа може да работи с всяка стъклена бутилка, чиито гърло има диаметър 28 мм. След като завинтите гърлото на бутилката, лампата ще освети вътрешната стъклена част. Устройството също така се захранва от слънчева енергия.

 Източник: digital.bg

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..