https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Започва второто издание на благотворителния ултрамаратон "1000 Balkan Charity Challenge" ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Понеделник, 28 Октомври 2013 11:34, CSR News


От 1 до 11 ноември 2013 ще се проведе второто издание на благотворителния ултрамаратон  “1000 Balkan Charity Challenge”, организиран от фондация „Помощ за благотворителност в България“, УниКредит Булбанк и Спортен клуб „Бегач“. “1000 Balkan Charity Challenge” е уникална за региона на Балканите благотворителна инициатива.


За 11 дни участниците ще изминат 1050 км. на територията на Румъния и България. Събитието няма състезателен характер. Пълният дневен курс (това са 160 км средно за колоездачната част и 59 км за бягането) е 8 часа и 30 минути, което изисква много добро здравословно състояние и издръжливост на участниците.

Основната цел на “1000 Balkan Charity Challenge” е да се съберат средства в подкрепа на благотворителни каузи. Фирми и граждани са поканени да подкрепят 6 каузи в България и 12 в Румъния. Те са внимателно подбрани от организаторите и включват критични социални сфери като грижа за деца и възрастни с увреждания, самотни възрастни хора, образование, развитие на таланти, подкрепа на бедни хора. Първият ултрамаратон привлече подкрепа в размер на 24000 eвро. Даренията за различните каузи се събират чрез специално създадена онлайн платформа:  www.1000balkan.com.

 

Фондация “Помощ за благотворителността в България” (ФПББ) e българският партньор на инициативата. От румънска страна това е благотворителната организация “HOSPICE CasaSperantei”. Съорганизатори и генерални спонсори са УниКредит Булбанк и УниКредит Тириак Банк. Спортни партньор са: за България -Клуб „Бегач“, за Румъния – Ro Club Marathon и Elite Running. В България събитието се подкрепя и от Българския дарителски форум.

Целите на събитието са:

1.  Да насърчава спорта, особено заниманията на открито,  като достъпна и доказана алтернатива за здравословен начин на живот.

2. Чрез спорта да развива културата на благотворителност и да набере онлайн дарения за хора в нужда чрез лесна за използване платформа в уебсайта на събитието www.1000balkan.com.

3.  Да свърже хора от двете съседни държави, с позитивна идея и отвъд границите.

4. Да развитие съзнание за отговорност към околната среда чрез засаждане на дървета, вместо оставяне на найлонови торбички и бутилки по пътя зад нас. В края на всеки ден маратонците ще засаждат уникални критично застрашени видове – Гинко билоба (Ginkgo Biloba) и Мета секвоя (Meta Sequoya) . Повече информация за тези невероятни дървета може да бъде получена в сайта събитието.

5. Да създаде традиция в нашия географски регион на изпитване на човешкото тяло , ум и дух чрез екстремни предизвикателства . Когато пресичаме границите в един аспект на нашия живот, ние неизбежно сме готови да го направим и в други аспекти.

“1000 Balkan Charity Challenge” е метафора и реален житейски пример за колективна и активна служба в полза на обществото , съчетано с вечния стремеж на човека да преодолява граници и да живее цялостен и праведен живот “, казва Станислав Георгиев,  главен финансов директор на УниКредит Тириак Банк и основател на ултрамаратона. Преди това Станислав Георгиев е заемал същата позиция и в УниКредит Булбанк. “Опитът от миналата година показа, че можем да направим промяна , да вдъхновим и стимулираме много хора да направят стъпка към  пълноценен живот.”

Стартът е на 1 ноември 2013 (петък) в 7.00 ч. в Букурещ ( Bucharesti, Sector 1, Bd. Expozitiei No.1F -  пред централата на UniCredit Tiriac Bank, срещу ЕКСПО център). Маршрутът минава през двата моста, свързващ България и Румъния (Русе – Гюргево и Видин – Калафат). Финалът е на 11 ноември 2013 (понеделник) около 17:30 в Букурещ, на същото място. Времето за преминаване на целия маршрут е 3 дни в Румъния е и 8 дни в България. На 4-ти ноември групата ще пристигне в центъра на София на бул. „Света Неделя“ 7 пред централата на UniCredit Bulbank около 17:30 ч.

Тук можете да видите маршрута на маратона: http://1000balkan.com/blog/bg/traseu/

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..