https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Полумаратон Панчарево в подкрепа на децата с увреждания ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Четвъртък, 02 Април 2015 20:22, CSR News


Фондация Сийдър и спортен клуб „Бегач“ ще проведат полумаратон, който да подобри живота на децата с увреждания


На 26 април, 2015г. фондация „Сийдър“ и спортен клуб „Бегач“ ще проведат „Полумаратон Панчарево“ в подкрепа на деца с увреждания. Началната точка на събитието е стената на язовир Панчарево, а целта е да се наберат средства за осигуряване на жизненоважна рехабилитация на деца с тежки увреждания, която ще подобри качеството на техния живот. Полумаратонът ще се проведе на четири различни разстояния - на 5км, 10,5 км, 21.1 км и на 30 км trail състезание.


Даренията, набрани от участниците ще подкрепят каузата на събитието и ще помогнат за осигуряване на рехабилитация на деца с тежки увреждания, за да получат шанс за по-пълноценен живот. С това събитие организаторите си поставят за цел да наберат средства поне 3 600 лева, които ще осигурят ежедневна рехабилитация на едно дете за период от една година. Всички средства, събрани над тази сума, ще бъдат изразходени в подкрепа на други нуждаещи се деца и ще помогнат за подобряване на тяхното физическо и емоционално състояние.

Организаторите приканват всички желаещи да помогнат на каузата, както и любителите на спорта да направят дарение и да се включат в полумаратона, за да могат повече деца да получат жизненоважната им рехабилитация. Участниците могат да поканят своите близки, приятели и познати също да се присъединят в това забавно и благородно събитие, за да могат да бъдат набрани повече средства в подкрепа на каузата.

До момента са набрани над 1 700 лева и всички желаещи да направят дарения за достигане до желаната сума от 3 600 лева, нужна за осигуряване на рехабилитация на едно дете могат да бъдат направени чрез регистрация за състезанието или чрез интернет страницата на фондация „Сийдър“, като се посочи описание на плащането „Панчарево”. 

Вече 10 години фондация Сийдър се ангажира да осигури пълноценен живот на децата с увреждания в техните общности. В момента организацията подкрепя над 50 деца и младежи в регионите на Кюстендил и Казанлък и благодарение на „Полумаратон Панчарево“ най-малко едно от тези деца ще получи целогодишната рехабилитация, от която се нуждае.

 

В България все още близо 2000 деца и младежи с увреждания, живеещи в институции, където не получават адекватна индивидуална грижа, което води до влошаване на състоянието им. Често липсата на нужната рехабилитация усложнява състоянието на детето много бързо, то залинява и понякога се обездвижва напълно, а единственият му контакт с хора е по време на храненията и поддържане на ежедневната му хигиена.

Световноизвестните практики и дългогодишният опит на фондация Сийдър показват, че когато децата с увреждания получат навременна и професионална грижа, те успяват да преодолеят много от трудностите и да развият своя потенциал, така че животът им да бъде пълноценен и да могат да се социализират в обществото. Експертите на организацията подхождат индивидуално към всяко дете, оценявайки задълбочено състоянието му и разработвайки индивидуална програма за рехабилитация и подобряване на състоянието на детето. Програмата може да включва терапевтични масажи, хидротерапия, социални игри и упражнения, предназначени да развият различни  умствени и физически умения на детето.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..