Intel Foundation мотивира младите предприемачи ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Свят
Петък, 26 Ноември 2010 14:41, New Business.bg


OsComp Systems of Pontificia Universidad Católica Madre y Maestra от Доминиканската Република спечели 6-тите годишни награди на Intel в състезанието Intel+UC Berkeley Technology Entrepreneurship Challenge в Университета на Калифорния в Бъркли, което цели да подкрепи и популяризира предприемачеството в глобален мащаб. Отличеният отбор предприемачи е създал революционна, патентована технология, която би могла да намали оперативните и капиталови разходи за компресия на природен газ с повече от 30 процента, а Intel Foundation им връчи голямата награда от 25,000 долара.


Второ място бе присъдено на Magoosh от University of California, Berkeley за тяхната технология за персонализирана академична подготовка за тестове, която позволява на студентите да учат чрез кратки видео форми, които доставят съдържанието според силните и слабите страни на всеки студент. Трето място зае ADTELLIGENCE от Университета в Манхайм, Германия, за технологичната платформа за рекламно таргетиране в социалните мрежи, която позволява на рекламистите да таргетират своите кампании по-точно, и да увеличат приходите от онлайн пазаруване на база реални данни от потребителите на социални мрежи, или single sign-on services като Facebook, Connect and Open Social.

“Повече от четири десетилетия Intel е лидер в иновациите,” заяви Уенди Хокинс, изпълнителен директор на Intel Foundation. „Затова, ние разбираме, че някои от най-добрите идеи са все още някъде по света, в умовете на днешните студенти. Като помагаме на тези идеи да се развият, ние насърчаваме студентите и младите хора, като участниците в това състезание, да въздействат положително на обществото, което в бъдеще ще подмогне засилването на световната икономика”.

Състезанието се проведе в Haas School of Business в University of California, Бъркли, Калифорния, като участваха 27 отбора от 19 страни, сред които и български отбор с приложението OpenBuildings - енциклопедия на сградите по света, която може да се редактира. OpenBuildings създава директория със сгради, която може интелигентно да филтрира информацията, и позволява на посетителите лесно и бързо да намират архитектурата, която ги интересува. Intel+UC Berkeley Technology Entrepreneurship Challenge е създадено през 2005 г., и е съвместен проект на Intel Foundation и Центърa за предприемачество и иновации Lester на UC Berkeley, като идеята е да мотивира младите предприемачи да развиват иновативни технологии, които решават истински предизвикателства за света, да създават жизнеспособни бизнес модели, и да пренесат тази технология от университетските лаборатории на пазара.

Тази година финалистите представиха бизнес планове, които отразяват революционни постижения в области като здравеопазване, технологии, околна среда и образование. Тези планове влкючват решения за алтернативнна енергия, управление на отпадъците, ранна диагностика на рака на гърдата, болести, приченени от храна, онлайн образование и технологии за комуникация между човек и компютър. Представители на повече от 20 водещи компании от Сан Франциско и околността бяха жури на състезанието и дадоха на отборите ценна обратна информация.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..