За втори път „Борса на проекти и идеи” в София ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Сряда, 26 Юни 2013 13:33, CSR News


„Борса на проекти и идеи” ще се проведе от 18 часа на 25 юни в Централното фоайе на СУ „Климент Охридски”. След първа успешна борса преди година, бизнес и граждански организации от София ще се срещнат отново за да намерят възможности за взаимноизгодно сътрудничество като обменят стоки, материали, услуги, доброволен труд.


Целта на борсата е да насърчи и улесни ефективно сътрудничество между бизнес и граждански организации като отчита интересите и възможностите и на двата сектора.


На борсата има само едно правило – не се говори за пари и не се търсят пари!


Гражданските организации, които ще участват в борсата в София, са подготвили интересни оферти за сътрудничество с бизнеса. Какво те търсят и предлагат в замяна на бизнеса е представено в приложената информация.


Ползите за  участниците в борса са разнообразни - нови партньори, достъп до нови ресурси и мрежи от контакти, възможност за достигане до нови потребители, участие в развитието на местната общност, обществено признание.


Моделът „Борса на проекти и идеи” е създаден и е много популярен в Холандия, където ежегодно се провеждат десетки борси. От 2007 година моделът се прилага с успех и в Германия, Австрия, Белгия и други европейски страни. Методът е особено подходящ в период на икономическа криза, когато ресурсите (средства, услуги, материали, оборудване и др.) са ограничени и ефективното им използване е от съществено значение.


През последните две години Фондация „Лале” заедно с местни и национални партньори осъществи успешно 19 борси в 11 града - Велико Търново, Бургас, Плевен, Пазарджик, Пловдив, Русе, София, Варна, Търговище, Ловеч, Стара Загора.


Борсата се организира изцяло на доброволни начала и с активното участие на много хора и организации от различни сектори – нестопански и стопански сектор, медии и др.

„Борсата на проекти и идеи” в София се организира от Фондация „Лале” в сътрудничество с Българска стопанска камара, Бизнес Парк София, Български дарителски форум и с подкрепата на СУ „Климент Охридски”.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..