Включете се в проучването на модели за приобщаване на МСП към КСО ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Четвъртък, 31 Октомври 2013 18:23, Global Compact

 

Темата за корпоративната социална отговорност и устойчивото развитие става все по-значима, не само в глобален мащаб, но и в България. Трудови злополуки, многобройни протести в защита на природата, медийни скандали, противоречия на интереси и ценности, агресивна конкуренция, както и пагубните последствия от финансовата криза налагат нов начин на фирмено управление.

Малките и средни предприятия са движещата икономическа сила в световен мащаб, а в България съставляват 99,8% от всички предприятия; осигуряват 76% от заетостта в страната и осигуряват 67% от оборота, генериран в българската икономика.


През 2011 година общият брой на групите предприятия според броя на заетите лица е:

 

Малки предприятия – 24 317 (10-49 души);

Средни предприятия – 4 536 (50-249 души)

Ето защо е необходимо да бъдат изследвани в дълбочина техните нужди, препятствията и аргументите за мотивирането им при прилагане на социално отговорни практики. Вижданията и идеите на бизнес представителите ще подпомогнат формирането на отделни видове МСП и ще оформят съответни модели за тяхното приобщаване.

В изследването ще вземат участие 250-300 малки и средни предприятия. Въпросникът ще бъде разпространен чрез работодателски организации, регионални търговски камари, браншови асоциации и Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Проучването ще се проведе в рамките на 2 месеца от Марина Стефанова, докторант към Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски”.

Попълнените въпросници изпращайте на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. до 30.11.2013.

За повeче информация: Марина Стефанова, тел. 02 42 82 015, 0888 637 654

Въпросникът можете да изтеглите тук.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..