Конкурс за социално отговорна компания на годината ПДФ Печат Е-мейл
CSR за теб - Конкурси за теб
Сряда, 02 Февруари 2011 11:32, CSR News

 

На 3 февруари тази година бизнес всекидневникът „Пари” ще обяви за трета поредна година имената на компаниите победители в ежегодния конкурс „Социално отговорна компания на годината”. На специална церемония в хотел Шератон в присъствието на министъра на труда и социалната политика на България Тотю Младенов ще бъдат наградени компаниите, допринесли в най-голяма степен, според критериите на конкурса, за прилагането на концепцията и принципите на корпоративната социална отговорност.

CSR Bulgaria (КСО България) е официален партьор на конкурса "Социално отговорна компания на годината" на в. "Пари".


В конкурса участие взимат компании предимно от сферите на производството, услугите и телекомуникациите, като само 15% от тях са с изцяло българско участие. В 20% от фирмите-участници проектите по корпоративна социална отговорност (КСО) се ръководят пряко от изпълнителния директор. Двойно повече са компаниите, в които ПР отделите отговарят за тази дейност. Като положителна тенденция може да се отбележи, че 90% от фирмите ангажират висшите управленски нива (като например Управителния съвет) с решенията по КСО проектите. Всички участници в класацията имат програма за дългосрочно инвестиране в обучението и повишаването на квалификацията на служителите.

Методологията на конкурса e базирана на попълването на анкета, разработена специално от консултантската компания Делойт България. Част от основните критерии, по които са оценявани компаниите, включват социална отговорност към служителите и към околната среда, етичност и отговорност към партньори и клиенти, участие в проекти с дългосрочен общественополезен ефект, благотворителни инициативи, стратегия, практики и начин на управление на социално отговорните проекти, както и доколко компаниите предоставят публична информация.

Участниците в „Социално отговорна компания на годината” за 2010 г. се конкурират в пет категории:

 

• Социална отговорност към служителите

• Социална отговорност към околната среда

• Етичност и отговорност към заинтересованите страни

• Участие в проекти с дългосрочен и общественополезен ефект

• Благотворителност

 

Участникът с най–много точки във всички категории, ще бъде отличен с приз „Социално отговорна компания на годината“, а наградата ще бъде връчена лично от министър Тотю Младенов.

Номинираните и победителите в конкурса се оценяват и определят от експертно жури в състав: Стамен Тасев, Даниела Пеева, Бисерка Илиева, Васил Велев, Веселин Илков, Васил Райчев, Лилия Апостолова.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS