Международен конкурс за карикатура ПДФ Печат Е-мейл
CSR за теб - Конкурси за теб
Понеделник, 19 Март 2012 18:08, CSR News

 

Европейският информационен център на гр. Русе организира международен конкурс за карикатура на тема "Активен живот на възрастните хора и солидарност между поколенията".

Целта на конкурса е да погледнем на темата Активен живот на възрастните хора и солидарност между поколенията, на която е посветена 2012 година през творческия поглед и интерпретация на професионалисти и любители-карикатуристи от цял свят.


2012 г. е обявена за Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията. Тя е шанс за нас да обърнем внимание на това как европейците живеят по-дълго и в по-добро здраве от когато и да било и да осъзнаем възможностите, които това предлага.

Воденето на активен живот може да даде на т.нар. „бейби-бум“ поколение (родените в периода след Втората световна война) и на утрешните възрастни хора възможност да:

 

  • останат на работа и да споделят своя опит;
  • продължат да участват активно в живота на обществото;
  • живеят възможно най-пълноценен живот във възможно най-добро здраве.

 


Активният живот също така е много важен за поддържането на солидарност между поколенията в обществата с бързо нарастващ брой на възрастните хора.

Предизвикателството пред политиците и заинтересованите лица е да подобрят условията за активен и независим живот на възрастните хора, като действат в най-различни области – заетост, здравеопазване, социални услуги, обучение на възрастни, доброволчество, жилищна политика, ИТ услуги или транспорт.

Крайният срок за предаване е 15 май 2012 г.. Наградените и селектираните творби ще бъдат част от пътуваща изложба в България.

За повече информация посетете интернет страницата на Европа Директно-Русе.

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS