Кампания "Супер Утре" - утрешният ден е супер! ПДФ Печат Е-мейл
Други проекти


“СуперУтре” е кампания, с която
група ентусиасти с обща кауза искат да направят стъпка към осъществяването на една мечта: "Искаме да обединим все повече хора около нас да виждат все повече от това, което се случва около нас, да видим повече радост, усмивки, човечност и  позитивността, че Утрешния ден е Супер! Искаме да донесем благодарност, радост и усмивки на хората, да се усетят част от кауза, която да ги сплоти и да им напомни за красотата да дадеш малко от себе си - просто е така за по-доброто утре, е всъщност нещо приятно, нещо изпълващо, нещо яко, супер, нещо което дава  и получава едновременно. Колкото повече станем, толкова по супер ще е България.", споделят ентусиастите. 

Групата е съставена от тринайсет човека, шарени и разнообразни във всеки един личен и професионален аспект. Работят заедно и се хвърлят смело напред за реализирането на тази кампания. Вярват, че по същия начин, по който го правият те, в името на обща и вдъхновяваща кауза, могат да се обединят още много други - съединението прави силата беше написано някъде.

Идеята на "Супер Утре" е да даде начален импулс за действие и личен пример за постигане на  вълнообразен, зарязаващ и вдъхновящ ефект, който да привлече хора от цялата страна. 

В същината на кампанията стои разпространяването на един артефакт - картичка, или както те я наричат - ПОКАНА за Супер Утре. Мислете за картичката като един “билет за участие” в една обща кауза, като целта на всеки участник, е да направи едно непринудено и безкористно добро на някой, според негова преценка, според това което вижда в ежедневието си!

Веднъж като го направи, не иска нищо в замяна, а просто предава нататък, така че получателя да направи същото. Картичките ще символизират добрините, правени от хората, но също така и самия процес на правене на тези добрини. Те ще съдържат и уникален код, който след това ще може да бъде регистриран в сайта на кампанията, където добрините ще стават общо достояние. Той ще дава възможност на хората да изразяват своята благодарност за получените добрини, и да вдъхновят все повече след нас към същото. Сайтът цели да осигури допълнително удовлетворение и вдъхновение на хората. 

Кампанията ще се възползва и от силата на социалните медии през Facebook, Twitter и интернет медии, така че да привлече максимален брой участници. Тя ще бъде и един вид социален експеримент, целящ да установи до колко такива кампании могат да бъдат успешни и да постигнат търсения резултат. Това ще се извърши, чрез следене на броя регистрации на уникалните кодове на картичките и визуализация на сайта за това до колко се разпространяват добрините, инициирани от тях. Кампанията ще бъде стартирана чрез събитие в София в началото на лятото.

Подробности относно отделните елементи на www.superutre.com

Картички


Самите картички ще се предават от извършителя и чрез тях получателя на добрината ще бъде включван към каузата. Ще са с размер на визитки с двустранен, цветен печат. Ще съдържат послание, лого, сайт, уникален код и инструкция за употреба. Инструкцията ще мотивира и подпомага получателя да отиде на сайта и там да регистрира получената добрина и уникалния код на картичката преди да я предаде на трети човек. Регистрирането на този уникален код ще ни помогне да следим пътя на всяка една картичка и да видим и покажем процеса на предаване на добрини, както и лавинообразното им разпространение сред хората.

Началният брой картички ще е Х, като планираме следните начини за разпространението им.:

  • Y на брой картички ще бъдат раздадени на откриващото събитие в София, от което ще започнат своя път.

  • Z на брой картички ще бъдат раздадени на проявяващи желание организации, от където хората ще могат да се сдобиват с тях и към които ще бъдат насочени от информация на сайта на www.superutre.com


 

 

Сайт


Всеки човек, получил добрина ще може да я регистрира на сайта www.superutre.com. Освен самата добрина ще се въвеждат и име (псевдоним)  и уникалния код на картичката, а при желание и приблизителна локация на извършената добрина и email за получаване на добрината. Няма да се изисква въвеждането на лични данни.

Сайтът на www.superutre.com има за основна цел проследяването на живота на картичките и осъществяването на социалния експеримент, свързан с тях - докъде можем да разпространим вълните на добротата из България. На него ще се виждат конкретните добрини - по картички и общо - и броят им по райони. Чрез сайта, всеки регистрирал се ще може да получава новини, свързани с неговата картичка - до къде е стигнала, колко добрини са произтекли от тази, която той тепърва ще извърши и прочие. Ако всеки човек може да види колко и какви добрини са се случили в резултат на тази, която той е направил, то това ще му донесе допълнително удовлетворение и ще го вдъхнови за още добротворство.

Също така сайтът ще има и вторичната функция да служи за сборен пункт на огранизиране на добрини, на масови доброволчески мероприятия, комуникация с други организации из страната, занимаващи се с подобни дейности и събиране и даване на идеи за други такива инициативи.

Популяризиране и откриване


Super Utre и неговите сайт, картички и събития ще бъдат предшествани и съпровождани от популяризираща ги кампания, включваща статии, реклама и интервюта по онлайн, писмени и телевизионни канали. Предвиждаме и по-задълбочени съдружия с всяка заинтересована от идеята организация. Подобни съдружия могат да включват популяризиране на кампанията, разпространяване на картички и добрини, организиране на откриващи събития и в други части на страната и финансиране.

Планирано е откриващо събитие в София до края на юни, на което на широк кръг от приятели, ентусиасти и бъдещи добротворци да бъде представена идеята и раздадени картички. Потенциално подлежат на осъществяване и допълнителни събития, продължаващи идеята, успоредни събития в други градове, както и чисто доброволчески инициативи за по-мащабни добри дела.

Ние вярваме, че колкото повече сме толкова по-близо ще сме до едно Супер Утре. Вярваме, че правенето на добро дава радост и щастие както на даващия, така и на получаващия. Вярваме, че правенето на добро заразява – човек, изпитал радостта от получаването на добрина, би искал да я сподели, да я предаде нататък, да направи добро на други. Вярваме и че ще сме много по-ефективни и по-щастливи, ако правим нещата заедно и ако си помагаме взаимно.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Събития и Обучения

NOEVENTS