https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Близо 100 ученици посетиха Министерски съвет в рамките на инициативата „OpenEDU 2013 – Училище за живота“ ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Образование и Наука
Вторник, 07 Май 2013 17:15, CSR News

 

Близо 100 ученици от 5-и до 12-и клас от софийски училища посетиха днес Министерски съвет в първия ден на инициативата „OpenEDU 2013 – Училище за живота“. Те бяха посрещнати от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова, под чиито патронаж се провежда кампанията.


От 7 май до 24 май – Деня на славянската писменост и култура, ученици от цялата страна ще могат да посетят над 30 компании, държавни институции, висши учебни заведения, лаборатории на БАН и др. обекти, както и да се срещнат с изтъкнати представители на науката, изкуството и спорта, които ще се превърнат в учители за един час. Инициативата е отворена и към нея постоянно се присъединяват нови доброволци, компании, организации и училища. Тя обхваща всички областни градове и някои по-малки селища в страната.

Вицепремиерът показа днес на децата пътя, по който изпълнителната власт взема решения. Тя ги запозна с работата на министър-председателя и министрите в правителството. Деяна Костадинова показа на младежите картините на всички предходни министър-председатели на България, залата за заседания на Министерския съвет, кабинетът й като заместник министър-председател и Гранитна зала, в която се провеждат пресконференциите след заседанията.

„Доброволната инициатива дава възможност учебните часове да излязат от класните стаи. Надяваме се след месец децата да са по-близо до представата си какви искат да станат, като завършат”, каза Деяна Костадинова. 

„Имаме амбицията да свържем образованието с бизнеса, за да могат децата да се запознаят с практическата насоченост на учебния процес. Надяваме се да създадем възможност младите хора да останат в България, като им осигурим перспектива и работа”, допълни тя.

Обиколката на Министерския съвет приключи с импровизирана пресконференция, на която децата задаваха въпроси на вицепремиера за професионалните й цели и съвместяването на професионалния и личния живот. 

Към момента над 5800 ученика от цялата страна са заявили желание да се възползват от възможността да наблюдават реалния работен процес. 

Като част от инициативата днес ученици от софийски училища се запознаха с работата на реставратор, илюстратор, кукловод, преподавател по литература, библиотекар-филантроп и производители на велосипеди.

 

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Academy партньори

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..