https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Siemens реализира 28 милиарда евро от "зелени" технологии през 2010 ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Четвъртък, 03 Февруари 2011 13:19, CSR News

 

Компанията се утвърди като най-големия доставчик на екологично чисти технологии в света 

През фискалната 2010 г. Siemens отбеляза продажби на стойност 28 милиарда евро с продукти от екологичното си портфолио, което наложи компанията като най-големия доставчик на екологично чисти технологии в света.

През същия период компанията е спестила 270 милиона тона емисии въглероден диоксид (CO2) в околната среда – обем, който се равнява на общото количество емисии на CO2, генерирани за една година от Хонконг, Лондон, Ню Йорк, Токио, Делхи и Сингапур, взети заедно.

С уникалните апарати Сектор „Здравеопазване“ на Siemens участва с общо 11 продукта в екологичното портфолио на компанията. С доказаната си клинична производителност и енергийна ефективност, продуктите се представиха отлично, благодарение на ниския си разход и намаляване дозата на облъчване, в сравнение с техните предшественици.


Екологичното портфолио на Siemens се състои от продукти, които са енергийно и ресурсно-ефективни от гледна точка на емисиите на CO2 в периода на експлоатацията, както и на разходите за жизнения цикъл на продукта. Решението съответен продукт да бъде включен към екологичното портфолио се взима от Съвета за устойчивост на Siemens и от независим външен одитор.


По време на преглед на гръдния кош новият компютърен томограф на компанията използва средно 45% по-малко енергия, отколкото своя предшественик, докато енергоспестяването при сърдечен преглед достига до близо 85%. Томографът предлага и най-високите скорости и най-ниските нива на облъчване от всички КТ скенери в момента. Освен това, оловото, което обикновено се намира в противотежестите, които балансират въртящите се части на КТ апаратите, вече не е необходимо.

За всеки преглед на пациент, новата цифровата рентгенова система на Siemens използва 20 процента по-малко енергия в сравнение с предходната. Тъй като не се нуждае от филмови касети, тя спомага за спестявания от консумативи, както и да се избегнат отпадъци в болниците и частните кабинети.

Докладът „Опазване на околната среда и безопасност на работното място 2010“ представя постиженията на Сектор „Здравеопазване” на Siemens по отношение на EHS (Единната система за управление на околната среда, здравеопазването и безопасността). Международната версия на доклада може да се намери на www.siemens.com/healthcare-ehs.

Източник: PixelMedia

/със съкращения/

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..