https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Над 10 000 българи ще спортуват в Active Hour въпреки студа ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Сряда, 27 Ноември 2013 15:52, CSR News


Над 10 000 активни българи вече са част от първото глобално събитие за 1 час масов спорт. Въпреки първия сняг и студеното време, хиляди българи ще вземат участие тази събота, когато всеки може да спортува каквото и където пожелае. Остават само 3 дни до събитието.


Active Hour е уникална по рода си кауза, която има за цел да вдъхнови хората да живят активно и да подобрят живота си. На 30 ноември от 12:00 ч., България ще стане първата държава в света, провела активния час. Събитието има всички предпоставки да се превърне в глобално движение по подобие на световноизвестния "Earth Hour".

Какво ще се случи на 30 ноември?
В рамките на този час, всеки може да потича в парка, да поиграе любимия си спорт, да направи фитнес упражнения вкъщи или просто да се разходи. Най-важното е да активизира хората около себе си - приятелите, половинките, роднините, децата - и заедно да се раздвижат за 60 минути. Събитието няма определено място. Всеки сам може да избере как и с кого да се спортува.

Защо?
България се нарежда на трето място в Европа по брой на деца в предучилищна възраст с наднормено тегло, като увеличенито на затлъстелите деца от последното проучване през 2009-а година е с цели 50%. Тревожните данни за населението се допълват от последния доклад на СЗО, според който 54% от българите над 20-годишна възраст са с наднормено тегло.

Време е да променим това.

Учени от Великобритания доказаха, че 60 минути умерено до енергично физическо натоварване може да покачи оценките на децата с една единица. Това означава, че 1 час спорт на ден подобрява не само физическото здраве, но и успеха.

Така, Active Hour ще накара българите в събота да сложат спортните си облекла и да покажат на хората до себе си, че 60 минути спорт на ден са достастъчни да се промени съдбата не само на тях, но и на цялата нация.

Повече информация на http://activehour.bg/

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..