https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Благодарение на Еврофутбол Княжево вече има своя спортна площадка ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Петък, 16 Юли 2010 19:57, Eurofootball.bg
Волейболистът Иван Зарев присъства на откриването

Българският лицензиран букмейкър Еврофутбол откри 11-та спортна площадка от кампанията "Избери да спортуваш". От 15.07.2010 г. жителите на столичния квартал "Княжево" вече имат своето безплатно място за спорт и отдих. Теренът се намира в парка в квартала на ул. "Райска градина", по известна като спирка "Шипка" на трамвай No 5.

 

 11-та спортна площадка от кампанията Избери да спортуваш

Спортната площадка разполага с уреди за гимнастика – успоредка и лост, а от сега нататък почитателите на тениса на маса ще могат безпрепятствено да практикуват любимия си спорт на нова маса. Не са пренебрегнати и майсторите на шахматната дъска. Те ще могат да изпробват своите тактически схеми на специалната маса с 64 черно-бели квадрата и да пресъздават партиите на най-добрия ни шахматист – Веселин Топалов.

 

Малчуганите в "Княжево" вече могат да се учат на интересни трикове на чисто-новата рампа за скейтборд, за чието проектиране и построяване лично е участвал бронзовият медалист от европейското първенство по волейбол – Иван Зарев.

Спортната площадка е наново озеленена, а уморените туристи могат да се насладят на чистата планинска вода от реновираната чешма. За удобство на всички посетители е монтирана химическа тоалетна и е поправено и уличното осветление. Монтирани са и видео камери за денонощно наблюдение.

Съвсем скоро и най-малките жители на "Княжево" ще могат да играят на воля на специално оборудвания за тях детски кът, който ще бъде на площ от 80 м2.

Близо 100 човека от "Княжево" присъстваха на официалната церемония по откриването на спортната площадка. То започна в 18.30 часа с приветствено слово на председателя на сдружение "За Княжево" – доц. Николай Ангелов. Отец Атанас от църквата "Св. Илия" освети терена и пожела на присъстващите много здраве и спортни успехи. Сред гостите бе и заместник кметът на район "Витоша" - Емил Георгиев.

Букмейкърската къща Еврофутбол финансира през 2009 година изграждането на 13 спортни терени в цялата страна чрез кампанията си за здравословен начин на живот "Избери да спортуваш" от благотворителния проект "Печелиш и помагаш" реализирана с помощта на фондация "Работилница за граждански инициативи"

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..