https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
ПАРК(инг) локациите в първия PARK(ing) Day София ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Понеделник, 12 Септември 2011 14:13, CSR News


Този петък, 16 септември, столицата ще осъмне с 11 преобразени паркинг места, свободни от автомобили. В рамките на един ден тези очертани паркинг места ще се превърнат във временни публични пространства с различно предназначение и дизайн. Първият PARK(ing) Day София, организиран от фондация Credo Bonum в партньорство с американската организацията Rebar, ще се случи едновременно в над 180 градове по света. Директна връзка наживо с парк(инг) в Париж, автомобил от кашони, телевизионно студио, „къмпинг“ в щатските национални паркове и още много ще бъдат изненадите на парк(инг)ите в петък.


Първите участници в PARK(ing) Day и техните парк(инг) локации са: фондация Credo Bonum – парк(инг) на ул. Славянска 2, Посолство на САЩ в България – парк(инг) пред храм-паметник „Св. Александър Невски“, Полски институт в София – парк(инг) на ул. Веслец 12, Институт Сервантес – парк(инг) с подкрепата на Нов Български Университет на ул. Съборна 1, БНТ – парк(инг) на ул. Сан Стефано 29, Икономедия/в-к Дневник – парк(инг) на ул. Иван Вазов 10, Програмата free guide – парк(инг) на ул. Иван Шишман, Vivacom с два парк(инг)а пред Телефонна палата, ул. Ген. Йосиф В. Гурко 4 и на бул. Цариградско шосе 115 /The Mall/, Dunlopillo by Ora-Ito – парк(инг) пред Народно събрание (около статуята на Цар Освободител), Интерпред - парк(инг) на бул. Драган Цанков 36 пред сградата на Интерпред. 

11-те парк(инг)а ще отворят около 9 часа в петък и ще затворят около 18 часа в същия ден. Парк(инг)ът на фондация Credo Bonum на ул. Славянска 2 ще служи като информационен център за останалите паркове и ще работи до по-късно, както и парк(инг)ът пред Институт Сервантес. 

Участниците в PARK(ing) Day изповядват виждането, че очертаните места за паркиране са лаборатория за голямо разнообразие от творчески експерименти и дейности. Точно такива изненади ще крият всички временни паркове в София. 

Инициативата е също част от Европейската седмица на мобилността, в която София ще участва между 16 и 22 септември, подкрепена от Асоциация за развитие на София.

Фондация Credo Bonum отправя предизвикателство да изследвате всички парк(инг)и и ви приканва да помислите за собствената си роля на гражданин в проектирането, изграждането и подобряване на градската среда.


Прочетете повече за кампанията тук.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..