Играта Tilt World в помощ на околната среда ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Свят
Четвъртък, 16 Август 2012 13:24, CSR News

 


Снимка: Ubergizmo.comАмериканците от XEOPlay измислиха нова игра, с която стимулират залесяването на планетата и опазването на околната среда. Играта се казва Tilt World и е предназначена за iPhone, IPAD и iPod

Мисията на XEOPlay е подобряване качеството на живот чрез играта Tilt World. Създателите на играта използват забавлението на хората като мотивация да променят себе си и света около тях в една положителна посока. Мотото на играта Tilt World е „Играйте – залесявайте – защитавайте“. Играта е предназначена за iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3G, IPAD и iPod Touch второ поколение.


Главният герой на играта е попова лъжичка на име Flip, а нивата са 15. Целта на Flip е да погълне въглердония диоксид от атмосферата и да върне слънцето на Земята. С всяка погълната „капка“ въглероден диоксид Вие получавате семе, което засаждате в планетата на Flip.

XEOPlay прилагат невероятен дизайн и звукови ефекти в Tilt World, като така привличат хора от всякаква възраст. Играта е достъпна и единственото, за което Ви кара да се замислите е как да спасите света от обгръщащата го сивота и мръсотия, обгръщайки го със зеленина и чистота. А единственото, което Ви е необходимо, за да поиграете, е iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3G, IPAD и iPod Touch второ поколение.

Защо Tilt World? Играта е предназначена за iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3G, IPAD и iPod Touch второ поколение, които лесно може да завъртите. Такава е и целта – да обърнете светът на Flip. Само чрез завъртане на Вашия iPhone, IPAD или iPod героят Flip може да погълне „капките“ въглероден диоксид. Няма бутони или сложни правила, просто завъртате и трупате точки.

Обръщайки светът на Flip, Вие виждате как реално да обърнете и Вашия свят. Земята на Flip е силно замърсена, сива и мрачна. Поглъщайки въглеродния диоксид той възтановява енергията, възвръща слънчевите лъчи. Flip има и други умения – рециклира отпадъците, засажда гъби с цел детоксикация на почвата и използва светулки като алтернативен източник на енергия. В резултат от събраните точки светът на Flip става зелен и чист. Същото може да постигне всеки един от нас – да направи сивия и замърсен свят около себе си зелен и чист.

Flip е истински еко герой, защото играта не само стимулира опазването на околната среда, но и подпомага озеленяването в Мадагаскар. Tilt World е не просто игра, но и кампания. Трупайки точки и издигайки се в нивата на играта, Вие подпомагате залесяването на един милион дървета в Мадагаскар.

XEOPlay призовават и Вас да станете еко герой, играейки, забавлявайки се и опазвайки околната среда.

Автор: Свилена Друмева

Източник: ecomedia.bg

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..