Мечтаеш ли за "зелена" професия?* ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Свят
Сряда, 22 Август 2012 16:35, CSR News

 

снимка: Green Jobs ForumМного хора искат не само да живеят устойчиво, но също така да намерят работа, с която да постигнат промяна както за планетата, така и за хората. Възможностите са много, но могат да бъдат объркващи. Много хора не знаят наистина какво е „зелена“ работа и какви възможности се предлагат.


Проучване, направено от Харис Десима – канадска агенция за маркетингови проучвания, показа че докато 68 % от канадските тийнейдъри вярват, че работните места в сектор „околна среда“ се увеличават, те не са сигурни дали знаят достатъчно за типовете свободни позиции. 88 процента споделят, че ще е добре да има повече информация за такива позиции.

За да повиши достъпа до такъв тип информация, Грийн Ливинг Ентърпрайз организира форум „Зелени работни места“ на 17 Септември в Торонто с цел да се помогне на студентите по-добре да разберат пазара на труда за „зелени” работни места. Този форум е обширен и на него ще присъстват бизнес лидери, визионери и преподаватели, които ще обменят опита си със следващото поколение. 

Посетителите ще могат да гледат презентации, да се запознаят с лидери и ментори от частния, публичния и нестопанския сектори, сред  които Алтернативна енергия, Зелени сгради и Зелен одит, Градоустройство и Alternative Energy, Green Building & Energy Auditing, Urban Planning & Трафик, Хранително-вкусова промишленост и Градинарство, Опазване на околната среда, Бизнес и Финанси, Здраве и Образование, Предприемачество и Иновации. Този форум ще посрещне над 60 организации, за да предложи информация относно търсенето на такива работни места, образование в сферата и доброволчество.

Факт е, че почти всеки сектор се нуждае от зелени работни места. Докато резерите от изкопаеми горива привършват и възобновяемите източници на енергия едва сега набират сила, този сектор най-вероятно ще се разширява, предлагайки възможности за тези, които искат да правят добро докато правят пари.

Оригинално заглавие: Is Your Dream Job a Green Job? It May Well Be

Източник: justmeans.com - CSR BlogsPowered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..