Green Mountain Coffee Roasters, Inc дарява над 2 млн. долара за помощи в Никарагуа ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Свят
Събота, 19 Януари 2013 14:57, CSR News

Green Mountain Coffee Roasters, Inc дарява над 2 млн. долара в помощ на общности, занимаващи се с отглеждането на кафе в Никарагуа, за да получат достъп до чиста питейна вода

Като част от поетия ангажимент към Building a Better World Together™, Green Mountain Coffee Roasters, Inc., (GMCR) (NASDAQ: GMCR), лидер в производството на луксозни кафе продукти, дарява над 2 милиона долара в подкрепа на два проекта, целящи осигуряване на достъп до чиста питейна вода в районите в Никарагуа, където компанията добива суровината си.

 

Американската компания за производство на кафе, използваща сортове, добивани в Република Никарагуа,  обединява сили с две нестопански организации - Water for people (Вода за хората) и CII-Academic, в северната част на страната, за да изградят заедно два проекта за питейна вода в рамките на следващите пер години. И двата проекта имат за цел да увеличат достъпа на местното население до чиста питейна вода,  да подобрят качеството и безопасността на храната и да осигурят образование на тема опазване на околната среда, култура на храненето и спазването на хигиена.

Според последните проучвания на UNICEF и Световната здравна организация  (World Health Organization), само 68% от хората в селските райони на Никарагуа имат достъп до чиста питейна вода. Много от семействата там са принудени да се снабдяват с вода от потоци и необезопасени кладенци.


Организацията с нестопанска цел, участник по първия проект - Water For People (Вода за хората), ще работи с общностите от Сан Рафаел дел Норте и в партньорство с местното правителство, Министерството на образованието в Никарагуа и три кооператива за производство на кафе, с цел да изгради проект за достъп до питейна вода. GMCR ще подкрепи този амбициозен план да се задоволят изцяло нуждите на населението на Сан Рафаел от питейна вода до 2017 година, като осигури над 1, 250, 000 щатски долара финансиране на проекта в рамките на пет години.

"Тази стратегическа инвестиция от GMCR ще помогне да се промени живота на хиляди хора в Сан Рафаел дел Норте", каза Нед Бреслин, главен изпълнителен директор  на Water For People. "И по-важното, тя ще послужи като модел, който може да се възпроизведе в цялата страна, така че цялата нация на Никарагуа да може да посрещне предизвикателствата, свързани с недостига на питейна вода в бъдеще."

В същото време, в партньорство с CII-ASDENIC и Асоциацията за социално развитие на Никарагуа, GMCR ще осигури 961,359 долара за три години по друг проект, свързан с достъпа на хората в Северна Никарагуа до питейна вода. Целта на този проект е да подобри качеството на живот на повече от 800 селски семейства в 10 региона за отглеждане на кафе. Ако тази инициатива постигне желаните си успехи, до края на третата година 90% от семействата ще имат достъп до питейна вода, 30% ще са подобрили качеството на храната си, благодарение на достъпа си до по-безопасна за употреба вода, а всички общности, отглеждащи кафе в региона, ще могат по-лесно да посрещнат и да се адаптират към промените в климата. Заедно тези промени значително ще пробудят, укрепят и разнообразят възможностите за малките фермери и ще подобрят местната икономика.


"Това партньорство подкрепя продължаващите усилия на CII-ASDENIC за подобряване на качеството на живот на хората, живеещи в Северна Никарагуа ", каза Раул Диас, директор на CII-ASDENIC. "Достъпът до чиста питейна вода е от съществено значение за подобряване на здравето и сигурността на храните от тези уязвими семейства."

Заедно двата водни проекта се очаква да се подобрят живота на близо 3000 семейства. "Нашите стратегически решения за отпускане на безвъзмездна помощ са предназначени да помогнат на местните общности да се изправят успешно пред   предизвикателствата, характерни за регионите, в които живеят.Също така даренията имат за цел да  подобрят условията за местен бизнес и да осигурят стабилността на добива на суровини.", каза Майкъл Дюпе, заместник-председател на Корпоративната Социална Отговорност на GMCR.За участниците в проектите:


Американската фирма за производство на кафе GMCR, водещ лидер на пазара, е известна с продуктите си носители на различни награди в сферата на производителите на кафе, с политика, отворена към иновациите в технологията на производство на кафе, и съвсем не на последно място с  отговорните си бизнес практики. GMCR подкрепя местни и глобални общности, като  намалява 100% от преките си емисии на парникови газове, инвестира в устойчивото отглеждане на кафе и дарява част от печалбата си на различни социално и екологично насочени проекти.

Water for people (Вода за хората) е международна организация с идеална цел, посветена на осигуряване на достъп до подобрени системи за водоснабдяване и канализационни услуги в развиващите се страни. Чрез работа с местните власти, частния сектор, както и партньори, Water for people се стреми да помогне на всички региони в нужда да разреват проблемите си, свързани с недостига на безопасна питейна вода. Научете повече на  www.waterforpeople.org.

Никарагуанската асоциация за социално развитие (ASDENIC), основана през 1990, е местна организация,  законно установена и призната от властите на Република Никарагуа. ASDENIC работи за подобряването на социалното и икономическо развитие в селските и градски общности, най-вече в региона Лас Сеговиас, в северна Никарагуа. Научете повече на  www.asdenic.org.


Изтоник: Business Wire

 

 

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..