https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Най-зелените университети в Америка ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 18 Септември 2013 21:32, Credo Bonum


"Най-мощният възобновяем източник на енергия, който тези кампуси генерират, е прясно образованите млади хора," пише Сиера. "Също и това, че колежът насажда еко-грамотност, преподава на младежите за опазването на нашата планета и определянето на правилния път.”

 

Органични градини, устойчиво насочени курсове, сензори за осветление, съоръжения за колоездачи и иновации са преброени (наред с много други фактори) в тази класация. Това са победителите в обратен ред:

 

10. Университета на Калифорния в Санта Барбара, Калифорния

Университета разполага с повече от 10 000 места за паркиране на велосипеди на територията на колежа и 10 мили от велосипедни алеи, което поставя университета на Калифорния на десетата позиция.

 

9. Американският университет, Вашингтон, окръг Колумбия

Това училище в столицата на страната се характеризира с Вегават (Vegawatt) - превръща използвано олио за готвене в електричество, както и студенти, които щастливо участват  през пролетта в Деня за разкрасяване на кампуса.

8. Технологичният институт на Джорджия, Атланта, Джорджия

В Технологичния институт всички сгради, построени след 2008 г., са LEED сертифицирани, и използването на водните ресурси не се е увеличило от 2001 г. насам.

7. Станфордският университет, Пало Алто, Калифорния


Студентите, които желаят да научат повече за устойчивостта, посещават Станфорд - 130 професори, учат 700 класове по темата.

6. Университетът Зелена планина, Полтни, Вермонт


Университетът може да е със само 600 човека​​, но е екологично могъщ и горд с централи, използващи биомаса, които изгарят местената дървесина, за да има топлинна и електрическа енергия в кампуса.

5. Университетът Корнел, Итака, Ню Йорк


В този университет, емисиите на парниковите газове са спаднали с 25 на сто за две години. Кампусът разполага със 135-акрова ботаническа градина и две клисури.

4. Университетът Дейвис на Калифорния, Дейвис, Калифорния


Университетът е селкостопански привърженик, като провежда през есента и пролетта фермерски пазари, както и запознаване на студентите с различни видове зелено производство.

3. Университетът на Калифорния в Ървайн, Калифорния


"Постен понеделник" в Калифорнийския университет в Ървайн, където еко-фокусирани студентски клубове процъфтяват, а слънчеви панели генерират достатъчно мощност, за да поддържат 500 общежития за една година.

2. Колеж Дикилсън, Карлайл, Пенсилвания


Мазнините от местните ресторанти може да ви звучат и изглеждат гнусно, но студентите в колежа Дикинсън не мислят така, защото ги взимат и ги превръщат в биодизел за автомобилния парк на територията на колежа.

1. Университетът на Кънектикът, Сторс, Кънектикът


И победителят за 2013 г. е университетът в Сторс, където повече от 40 на сто от академичната работа е свързана с околната среда, пчелини предоставят мед на кампуса, а основният корпус е намалил използването на вода с 15% през последните шест години.

 

Powered by Web Agency