https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Що е то зелено почистване? ПДФ Печат Е-мейл
Събота, 29 Декември 2012 18:17, CSR News

 

Зеленото почистване може да бъде определено по много начини. "Едно от най-ясното и точно схващане за зеленото почистване, е почистване, което опазва човешкото здраве, като в същото време намалява вредното въздействие върху околната среда", споделят от ProClean Service. Неговата цел е да предпазва здравето на обитателите на сградата, нейните посетители и хората, които поддържат сградата, като не замърсяват въздуха и водата. През последните 20 години, основен акцент в почистващата индустрия е да се намерят нови начини "да се прави повече с по-малко’". Съответно най-новите технологии в почистването, продукти и системи са разработени да подобрят производителността и намаляване на разходите.


С оглед на тези аспекти, като че ли здравето на обитателите, посетители и клиентите на сградата и околната среда не получаваха вниманието, което заслужават. Зеленото почистване помогна да промени всичко това, като същевременно допринася да се изясни и че почистването е много повече от използването на "зелени" препарати. Успехът на една програма за зелено почистване, зависи от много други фактори. Програмата за зелено почистване включва препарати, мопове, микрофибъри и процедури, за да бъде ефективна.

Какви са ползите от зеленото почистване?

Можем да изброим безброй ползи от зеленото почистване на  бизнеса и офиса. Една от най-мотивиращите, за да премине бизнесът на "’зелено",е именно начинът, по който се представя пред обществото. Една компания, която се ангажира да доказва ценности и устойчивост чрез приемане на зелени практики, би се отличила от своите конкуренти. Такава компания освен, че подобрява работната среда на своите служители,също така повишава техния морал и продуктивност. И още:

  • Повишаване качеството на въздуха в помещенията и продуктивността на служителите. Според проучване във САЩ, от 5-7% се подобрява продуктивността на хората, които работят в чиста среда.
  • Повишава удовлетвореността на служителите
  • По-голям доход от отдаване под наем и стойността на сградата
  • По-ниски оперативни разходи
  • По-малко оплаквания
  • Съответствие с най-новите нормативни разпоредби
  • Намалява амортизацията на сградата  -
  • Подобрява имиджа на компанията в обществото


Компании, поели ангажимент за ''зелени'' практики, подпомагат грижите за опазването на планетата чрез използването на екологично чисти продукти и практики, които са безопасни и изключително ефективни.

"Важна и неотменима част от нашата услуга е обучението на нашите клиенти и техните служители. То се изразява в това да ги запознаваме с използваните материали, практиките, които използваме, както и ползите от зеленото почистване. Рециклирането на отпадъците от офиса са също важна част от нашата програма. Преди да се рециклира, първо трябва да се събере отпадъка по правилния начин. Но за да се случи това, преди това служителите трябва да бъдат обучени как да събират разделно. Целта на това обучение е не само да представим нашата работа, но и да повишим социалната загриженост на нашите клиенти.", споделя Дилян Данчев, управител на ProClean Service.

 

 

Powered by Web Agency