XVII международен детски конкурс „Не на цигарите” ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Сряда, 15 Май 2013 14:22, CSR News


Италианската Национална асоциация за борба срещу раковите заболявания със седалище в Милано, Италия, Министерството на здравеопазването – Национален център по опазване на общественото здраве, Фондация България Младежка превенция, и със съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката и Министерството на физическото възпитание и спорта, организират за седемнадесета поредна година международен детски конкурс на тема „Не на цигарите“.

Целта на конкурса е чрез художественото изкуство да изгради здравословен начин на мислене и поведение у децата от най-ранна възраст и да не се допуска „кутията цигари” да става част от ежедневието им. Най – голямата награда за едно от децата в групата от 7 до 11 г. е едноседмично пребиваване в Рим с родител, заедно с наградените деца от другите държави - участнички в конкурса. Останалите награди са първа, втора и трета за съответните две групи, като всяка година с поощрителни награди се награждават минимум пет деца.

Децата, които участват са разделени в две възрастови категории: от 5 до 7 години и от 7 до 11 години, конкурсът е ежегодно очакван от малчуганите в цяла България. Стремежът ни е да обхванем възможно по-голям диапазон училища в цялата страна. Статистиката ни показва, че с всяка изминала година, все повече деца взимат участие и заявяват гражданската си позиция. Това ни кара да се чувстваме удовлетворени и изпълнени със сили да продължаваме да го правим и занапред. Събраните и оценени рисунки през 2008 г. са 784 бр., през 2009 г. - 950 бр, през 2010 - 1200 бр.,  през 2011 г. - 1650 бр., през 2012 г. – 1780 бр.

Председател на комисията по оценяване на рисунките е художникът Иван Яхнаджиев, в състава на комисията е и представител на Италианската Национална асоциация за борба срещу раковите заболявания., представена от Фондация „България Младежка Превенция” БАЛНЕ, художници, психолози, специалисти от  НЦООЗ и МЗ,  експерти от МОМН и МФВС. Според регламента, в комисията са включени и 3 деца (на възрастта на участниците) от 156 СОУ „Е.Багряна”, което е с разширено изучаване на изобразително изкуство. Тези деца не участват със свои рисунки в конкурса.

С удоволствие ви каним на тържествената церемония по награждаването на децата победители в конкурса, която ще се проведе на 17 май (петък) ) в галерията музей на Дечко Узунов от 11 часа. За децата е организирано тържество с много балони, вкусотии и торта изненада. След церемонията всеки посетител ще може да разгледа изложбата на децата.

Заповядайте, за да направим още по-щастлив деня на малките ни художници !

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..