Бизнесът в България – един от най-отговорните в Европа ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Вторник, 23 Април 2013 12:28, CSR News

 

 

Страната ни е в челната тройка по брой кандидатури за Европейски награди

Банка Пиреос България АД и дентална клиника ЕО Дент ще представляват България на наградите в Брюксел


Банка Пиреос България АД  и УНИЦЕФ България получават своята наградаПроектът „Партньорство в подкрепа на програма за редовно дарителство „БЛАГОДЕТЕЛ“ на Банка Пиреос България АД  и на УНИЦЕФ България спечели европейските награди за корпоративна и социална отговорност в категорията „Големи предприятия” и ще представлява страната ни в Брюксел. 

В категорията „Малки и средни предприятия” победител е кампанията „Шанс за равностоен качествен живот и усмивки за всички” на клиника ЕО Дент ООД с партньори ДЦДУ „Добро сърце” - Перник, Дневен център, Център за настаняване от семеен тип 1, 2, ДДЛРГ „Радост” - Дрен, 4 Помощно училище - интернат, СУПЦ Княз Борис", Дента техника ЕООД, Bredent Medical.

България е на второ място в класацията по брой кандидатури с 53 заявки от 13 сектора на икономиката в конкурса за първите Европейски награди в областта на корпоративната социална отговорност „Вдъхновяващи партньорства за иновации и промяна”.  Програмата за насърчаване на отговорни корпоративни практики и сътрудничество цели да отличи подобаващо най-добрите КСО практики в Европа. Европейските отличия се организират в 29 страни, с подкрепата на Европейската комисия. 

Клиника ЕО Дент ООД получават своята наградаПобедителите бяха излъчени след публично представяне на финалните номинирани компании пред журито, публика и медии. По една компания от двете категории ще представи България в Брюксел на официална церемония. На официалното събитие в Брюксел ще им бъдат връчени сертификати, подписани от високопоставен представител на Европейската комисия.

Фондациите и неправителствените организации са най-честите партньори в проекти за корпоративна отговорност съответно с 27 и 19 проекта. В най-малко партньорски инициативи са участвали научните институти – 2 . 

Най-много кандидатури са подадени от сектора на преработващата промишленост (8), финансовата и застрахователна дейност (4) и далекосъобщенията (4). 

Повечето компании предпочитат партньорски проекти с по един партньор – 62% от кандидатурите. 7 от компаниите кандидатстват с повече от един проект, а мултинационалните компании, включили се в конкурса са 19. 

Най-голям брой от кандидатите са базирани в София (22), Пловдив (6), Стара Загора (3), а останалите са от Гълъбово, Челопеч, Варна, Кърджали, Пирдоп, Девня,  Разлог и Перник. 

Останалите номинирани в категория „Партньорски проекти на големи предприятия”: 

 

 

  • Горски екопояс – КЦМ 2000 с партньори АД ЛТУ, Аграрен университет - Пловдив, Община Куклен
  • Осигуряване на заетост на хората с увреждания на Стопански дейности КЦМ ООД НФРИ, КИС ЕООД, БТ-Асеновград, КЦМ АД
  • Спортът е по-добрият начин децата да пораснат на Каменица АД, Загорка АД, Карлсберг България АД в партньорство със Съюза на пивоварите в България
  • Партньорство между Българска Хранителна Банка и SocieteGeneral

 

 

Останалите номинирани в категория „Партньорски проекти на малки и средни предприятия”:

 

 

  • Рали "Виж ме" – Хора, Пътища, Автомобили ЕООД в партньорство КАТ, Прес Ауто клуб, ААП, ССУ Дечо Дечев
  • CodeIT - Национален конкурс по програмиране в България  - Мусала Софт ООДс партньори ФМИ, ИМИ-БАН, БАИТ
  • Международен фестивал на изкуствата Перперикон Марин Буров ЕООД партньорство СНЦ Перперикон Мелпомена
  • Ела и спортувай – Благотворително масово бягане – Чахов ООД партньори Обществен дарителски фонд - Стара Загора, КЛА Берое, 6 ОУ

 

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..