https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
VIVACOM дава “Втори шанс за дивите животни” ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Понеделник, 01 Ноември 2010 17:45, Vivacom


Набраните средства от благотворителната инициатива ще бъдат използвани за лечение на бедстващи диви животни

VIVACOM стартира мащабна DMS кампания за набиране на средства за лечение, рехабилитация и отглеждане на бедстващите диви животни, постъпващи в Спасителния център на „Зелени Балкани”.


Благотворителната инициатива се реализира съвместно с Animal Planet и ще продължи до края на ноември.

За целта всеки, който иска да подкрепи проекта може да изпрати SMS на номер 17777 с текст „DMS VIVA”. Цената насова краткото съобщение е 1 лев и ДДС в размер на 0,20 лв. Финансовите постъпления от DMS инициативата ще бъдат преведени по сметката на Фондация „Зелени Балкани”.

Ежегодно в единствения в страната Спасителен център за диви животни на „Зелени Балкани” постъпват за лечение пациенти от цялата страна.

Най-често това са диви птици от защитени видове – орли, пеликани, соколи, чапли и други, но има и земноводни – сухоземни костенурки, и бозайници – пъстър пор, прилепи. Броят им расте с всяка изминала година. Така например за 2008 година те са били малко над 650, а за 2009 година 1065.

Средно между 40 и 45% от всички постъпили за лечение пациенти се връщат отново в дивата природа. Други остават за винаги в Центъра, заради трайни увреждания, които не им позволяват да живеят в дивата природа.

Всички тези екземпляри имат нужда от храна, лечение и място за живеене, докато съберат достатъчно сили, за да се върнат отново в своя дом. Ето защо със събраните средства ще бъдат изградени адаптационни волиери, които ще бъдат удобно и сигурно убежище на пострадалите животни по време на тяхното лечение в Центъра.

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..