https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Антиядреното училище за граждани и политици ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Вторник, 15 Януари 2013 16:43, CSR News

 

В разгара на учебната година Антиядреното училище за граждани и политици публикувa всичките си оставащи уроци и ги прави достъпни за най-ученолюбивите си последователи.

От За Земята и Грийпийс призовават депутати, министри, граждани и медии да прегледат учебния материал възможно най-скоро, за да се информират за рисковете на ядрената енергетика. 

„Предстои ни много отговорен избор на 27 януари,” казва Генади Кондарев от За Земята ”затова се опитваме да запознаем обществото по разбираем начин със скритите или малко известни истини за производството на ядрена енергия”.

До сега лекторите в Антиядреното училище представиха проблемите за систематичното удължаване на срокове при строеж на АЕЦ, за набъбващите цени на един нов проект и за опасностите от аварии в централите.

 

Предстоят темите за Сигурност и безопасност, Радиоактивност и човешкото здраве, Климат и енергийна независимост, Уранодобив, Радиоактивни отпадъци и Моралните въпроси на ядрената енергетика.

Целта на Антиядреното училище е да осигури информиран вот на референдума, както и разумни политически решения, които ще последват след него.

Всички уроци са на страницата на За Земята в интернет: http://zazemiata.org/v1/Antijadreno-Uchilishche.437.0.html

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..