https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
„Работилница за светлина“ събра средства за деца със специфични потребности ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Понеделник, 11 Ноември 2013 14:48, CSR News


На 6-ти и 9ти ноември в приятната атмосфера на Бест Уестърн Хотел ЕКСПО София се проведоха две ателиета от първата благотворителна „Работилница за светлина”, организирана от Сдружение „Дете и пространство”.

Работилницата събра представители на фирми и частни лица, които под ръководството на Николай Табаков с помощта на метална рамка и цветни хартии, се превърнаха в дизайнери. С много желание, търпение и творчески дух, те направиха свои уникални лампи и така символично създадоха светлина за 14 деца и младежи с физически и психически затруднения, настанени в двата центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) в София, които „Дете и пространство” управлява. Със събраните средства Сдружението ще осигури повече обгрижващи специалисти, както и възможности за социална общуване на децата извън домовете.


"Радвам се, че имахме възможност да се включим в нещо толкова зареждащо и положително, каквото е "Работилницата за светлина". Колегите бяха очаровани от участието си и от приветливата и предразполагаща обстановка. А лампите се харесаха от всички в офиса ни. Пожелавам успех във всички активности на "Дете и пространство" занапред!" – сподели мениджър на една от фирмите, подкрепили инициативата.


„За нас тези ателиета са доказателство, че когато на едно място се съберат хора с творчески дух, добри идеи и желание да помагат, резултатите са светлина и усмивки. Благодарим на всички, които ни подкрепиха с участието си! Вярваме, че те са съпричастни на съдбата на децата, за които се грижим, и сме благодарни, че намерихме в тяхно лице искрени приятели” – сподели Ангелина Даскалова, координатор проекти в Сдружение “Дете и пространство“.


Екипът на Сдружение „Дете и пространство” благодари на домакините от Бест Уестърн Хотел ЕКСПО София и на всики, които участваха в ателиетата: Стага АД, Монделийз България АД, Уестингхаус Енерджи Систъмс – клон България, Интеграл Образователни програми ООД, Мото Пфое, семейство Николови, Стилияна и Радостин, и, разбира се, на невероятният ръководител – Ники Табаков.

Сдружение „Дете и пространство" предоставя реална подкрепа и реална надежда на деца в риск и деца със специфични потребности и техните семейства. Сдружението възниква като резултат от работата на изследователската интердисциплинарна лаборатория, създадена в рамките на френско-българския обучителен проект “Да растеш без родители”. Десетгодишното присъствие на „Лекари на света“ в България, изградените методи и връзки и изводите за необходимостта от реформа в системата на грижа за децата и семействата довежда до раждането на Сдружението в сърцето на мрежа от професионалисти с натрупан опит в работата с деца в риск и техните семейства.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..