https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Какво има в Зелената къща ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 01 Март 2013 16:15, CSR News

 

Зелената къща е място за прием и почивка на най-малките, пространство за социализация и плавен преход към самостоятелност. 

Децата идват придружени от близък (майка, баща, баба, дядо или др.), за да прекарат толкова време, колкото искат – без предварително записване, без предписания или медицински бележки. 


В къщата не се правят консултации, не се дават рецепти за... – семействата идват за разговор, за да общуват, в присъствието на детето, което живее своя живот, откривайки тук социалните отношения и взаимодействие с тези, които не са от неговия семеен кръг. Срещите с терапевт са след записване.

„Зелената къща” е пространство към специализираната болница за деца с церебрална парализа „Св.София”, но са поканени и всички желаещи – всеки петък от 8. 30 ч до 15 ч.

Именно това прави практиката уникална и иновативна – популяризиране идеите на Франсоаз Долто (френски психоаналитик) в болнична среда, разгърната в екип с лекари и немедицински специалисти (специални педагози, логопеди, психолог).  

Стажантите също са част от цялостната концепция – приели идеите на психоанализата и обучени как да не-присъстват, да насочват вниманието на детето без да изискват, да играят.

 

 

Powered by Web Agency

Етикети: