Изграждане на детски лагер в с. Якимово ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Понеделник, 27 Май 2013 00:00, Фондация "ЗАЕДНО"


За невероятната история на отец Иван и децата, на които той от години дава подслон, надежда и благославия все един от нас е чувал.... който не е чувал – време е да чуе.

С поклон и благодарност, публикуваме тази Покана за тази солидарна акция – с ПОКЛОН – пред мисията на отец Иван и това, което той прави, с БЛАГОДАРНОСТ – за възможността и привилегията за възможността да влеем и от нашата енергия в тази благoродна кауза.

Мечтата на отец Иван е в началото на м. Юни да успее да събере на едно място да живеят заедно всичките деца и от Нови хан и от Якимово - очаква се да бъдат 100-тина хлапета на възраст между 1 и 18 години... идеята е да прекарат лятото ЗАЕДНО, близо до семействата си и приятелчетата от общността.


Със съдействието на кметът и цялото село Якимово, отец Иван е осигурил голямо дворно място (около 4 дка.), в което има две постройки. В момента там се гради висока ограда, за да се осигури безопасността на децата и предстои изграждане на тоалетна, палатков лагер, няколко малки дървени къщички, навеси, кухненско помещение и каптиране на водата.


На 31 май, 1 и 2 юни предстои първата солидарна акция в подкрепа на децата на отец Иван. Включи се и помогни в някоя от следните дейности:

  • Строителни дейности за довършване на оградата и двете постройки, които ще служат за кухня и трапезария, изграждане на тоалетна и баня за децата, сглобяване на дървени къщички и навеси за престой, изграждане на басейн за събиране на водата от сондата, изграждане на ОГНИЩЕТО, където ще се меси хляб.
  • Култивиране, подреждане и обезопасяване на двора на детския лагер – разчистване на строителните материали, подкастряне на храсти, нарязване и подреждане на клонките и дървените трупчета под навеса за огрев.
  • Материали – строителни или за обзавеждане, но ще трябва да се обадите на отец Иван и да го попитате от какво точно има нужда.
  • Финансиране надницата на строителни работници от София или местната общност, които да помогнат.

Много неща има да измислим и да направим заедно.... тази Солидарна акция е само началото.
Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..