https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Samsung отвори дигитална стая в СУ ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Образование и Наука
Четвъртък, 17 Октомври 2013 09:23, CSR News

 

Лаборатория за иновации отвори врати днес във Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Дигиталната стая е съвместен проект на Samsung Electronics и университета.

 

„Лаборатория за иновации” е част от глобален проект на Samsung, насочен към преодоляване на младежката безработица. В лабораторията студентите ще придобиват допълнителни дигитални умения за повишаване на своята конкурентоспособност и възможности за професионална реализация.

 

 

Обучението продължава един семестър, през който студентите изучават създаване на мобилни приложения за Android. В края на обучението всички, преминали успешно курса, получават сертификат по информационни технологии от Samsung.

 

„Професията програмист на мобилни приложения е сравнително нова професия, към която в България, ние като HR агенция, наблюдаваме сериозен интерес от година и половина – две. Освен това очакваме тази професия да се очертае като една от най-търсените в близко бъдеще заради сериозните темпове на увеличаване на използването на всякакви „смарт” устройства”, заяви Нели Малакова от Job Tiger.bg.

 

В момента кадрите по информационни технологии са сред най-търсените на пазара, а кариерата в тази сфера е с големи перспективи, посочи Крис Чънг, изпълнителен директор за България на Samsung Electronics. Затова и основната цел на Лабораторията за иновации е да подобри технологичните знания на младежите до степен, която ще ги направи конкурентни на пазара на труда.

 

 

През текущия семестър Samsung ще организира конкурс, в който най-отличилите се студенти ще бъдат наградени. Голямата награда за победителя е 3000 EUR и възможност за стаж в Samsung България. Най-доброто приложение, разработено от студентите, може да бъде закупено от Samsung Store.

Лабораторията за иновации в СУ „Св. Климент Охридски” предоставя интегрирана хардуерна и софтуерна програма за обучение на студенти 2-4 курс за разработка на мобилни приложения. Учебното съдържание е изцяло дигитализирано и осигурява интерактивно обучение.

Залата разполага с 20 работни места, оборудвани с таблети Samsung Galaxy Note 10.1, сензорна е-дъска, лаптоп, както и допълнителни мобилни устройства за тестване на мобилни приложения по време на обучението.

Източник: http://technews.bg/

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Academy партньори

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..