https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Академична програма ще подпомага научните разработки на студенти за десета поредна година ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Образование и Наука
Петък, 19 Ноември 2010 13:03, CSR News

 

Компанията NVIDIA ще осигури безвъзмездно 250000 USD за изчислителни разработки

NVIDIA стартира своята десета годишна програма за подпомагане на изследователската работа на студенти, които се занимават с разработки в областта на сложните визуални изчисления.

До десет избрани студента в докторантура ще получат индивидуални субсидии от по 25000 USD за изследвания, които спомагат за развитието на паралелните изчисления и графичната обработка.

Програмата е отворена за всички желаещи от целия свят. Заявките за участие трябва да бъдат получени не по-късно от трети февруари 2011. Победителите ще бъдат обявени през април 2011.

Критериите за допускане изискват участниците да са завършили първата година от докторантурата си в специалност компютърни архитектури, компютърни науки, електроинженерство, високопроизводителни изчислителни системи, научни изчисления или друга свързана област.

Участниците също така трябва да бъдат членове на активен екип занимаващ се с изследвания. Повече информация за условията за участие можете да намерите на адрес http://research.nvidia.com/relevant/graduate-fellowship-program или да получите по e-mail от Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

„Светът е изправен пред огромни предизвикателства в изчисленията, науката и медицината”, заяви Бил Дали, главен учен в NVIDIA. „Програмата на NVIDIA за подпомагане изследователската работа на студенти осигурява необходимите средства за постигане на голям напредък в графиката и високопроизводителните изчисления, което може да доведе до ускоряване на научните разработки в различни области, като например лечението на ракови заболявания и енергийни проучвания”.

В допълнение към финансовото подпомагане на изследванията, избраните по програмата също така ще получат достъп до технологиите на NVIDIA и до допълнителни ресурси.

Никълас Пинто, един от получаващите през последните две години средства по програмата заяви: „Получаването на помощ по програмата на NVIDIA за подпомагане на изследователската работа на студенти ни позволи да ускорим значително нашата изследователска дейност в MIT и Harvard, която се фокусира върху разработката на изчислителни теории за това как частта от мозъка, отговорна за зрението разпознава различни обекти. Нашата работа доведе до разработката на някои от най-обещаващите големи системи за разпознаване на обекти и лица. Затова и аз бих окуражил всеки завършващ студент по специалност като компютърни науки или неврология да кандидатства за програмата”.

 

От създаването си през 2002, програмата на NVIDIA е осигурила 2 милиона долара на над 84 докторанти занимаващи се с изследвания в някоя от съответните области.

За повече информация посетете: http://research.nvidia.com/relevant/graduate-fellowship-program.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Academy партньори

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..