https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Предай нататък доброта! ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Сряда, 15 Май 2013 15:37, Unique Partners

 

Преди няколко години военнослужещият от Базата за командване, управление и наблюдение на Военновъздушните сили Петя Милкова си постави амбициозната задача да подпомага интегрирането на деца в неравностойно положение. Днес тя вече е създател и председател на фондация „Юник Партнерс”, която само през последните месеци има няколко благородни и успешни инициативи.

 

На 11 май, в Централния военен клуб, с изключителното съдействие на Министерството на отбраната, фондацията организира и проведе благотворителен концерт в подкрепа на децата от Дом за деца лишени от родителска грижа в село Доганово. Концертът, който се проведе под мотото "Пробуждането ни за един по-добър свят" е част от проекта „Възможно е!”, чиято цел е да осигури средства за организиране на „Зелено училище” за децата от Доганово.


В подкрепа на каузата на една сцена пяха и танцуваха представители на Арт център „Стринджендо“, балет „Веда Джуниър“, клуб по спортни танци „Стил“ и ДВГ „Сладки пуканки“ при Национален Дворец на Децата, клуб по Български народни танци „Гайтани“, клуб по акробатичен рокендрол „Фрешденс“, вокална група при 32 СОУ „Св. Климент Охридски“ и др.


Специалани гости на концерта бяха министърът на отбраната Тодор Тагарев, командирът на Базата за командване, управление и наблюдение на Военновъздушните сили полковник Пламен Богданов, командването и личен състав от Базата, артистите Диляна Попова и Мариан Вълев и партньорите на фондацията.


Председателят на фондация „Юник Партнерс” Петя Милкова успя да приобщи към благородната кауза и своите колеги. Командването на База КУН, както и военнослужещите и цивилните служители от Базата, като доброволци на фондацията ежемесечно отделят лични финансови средства за подпомагане на дейността й. Кръгът на доброволците непрекъснато се разширява. В него вече се включват представители на Командването на ВВС и другите военни формирования.


Всички се обединяват от идеята, че нашето богатство и бъдеще са децата – да им помогнем да мечтаят, да ги научим как да постигат целите си, да им покажем различни пътища, но да го направим с любов и топлина и да им дадем свободата сами да изберат своя път към успеха!

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..