https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://www.csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Джуниър Ачийвмънт България започва международна програма за насърчаване на зеленото предприемачество ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Образование и Наука
Петък, 21 Март 2014 12:25, Джуниър Ачийвмънт България


Джуниър Ачийвмънт България стартира нова образователна инициатива, която ще развива екологичното мислене и зелените идеи у бъдещите предприемачи. 80 младежи на възраст между 15-19 години от България и Норвегия ще получат знания за изграждането на бизнес, отговорен към околната среда, и ще създадат заедно проекти, реализиращи основната идея на програмата – зелено предприемачество за устойчиво развитие.

 


Младите предприемачи, които ще се включат в програмата, ще получат знания за започване на свой собствен бизнес, както и ще придобият практически опит как да влагат екологичното си мислене в производствените процеси и продуктовия дизайн. В рамките на инициативата бъдещите лидери ще се включат в онлайн обучителен курс по зелено предприемачество с лектори от България и Норвегия, както и ще вземат участие в едноседмичен иновационен „Еко лагер”. По време на лагера младежите ще представят свои зелени бизнес идеи, а три от най-добрите концепции ще получат менторска подкрепа за практическата им реализация. Цялостното развитие на програмата – от провеждането на лекционните курсове до осъществяването на международния иновационен лагер за екологични идеи – ще продължи до 30 април 2015 г.


За да се включат в проекта младежите, трябва да се регистрират на http://green.jabulgaria.org/ до 21 март 2014г. (23:59ч.). За участие в онлайн курса и Еко лагера не се изискват никакви такси от страна на учениците.


Повече информация за онлайн курса можете да намерите тук или да видите нашето промо видео тук.


Основен приоритет на амбициозния проект, който започваме, ще бъде възпитаване на чувствителност към проблемите на околната среда у младите хора. Зеленото мислене ще даде на бъдещите предприемачи предимството не само да бъдат най-добри в бизнеса, но и да са отговорни към биоразнообразието. Надявам се, че сред идеите, които ще генерират учениците в хода на програмата, ще се крият решения за бъдещи проблеми пред обществото ни." – заяви Милена Стойчева, Изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България.

 

Не случайно цялата инициатива е насочена към ученици в гимназиален курс, защото сред тях са новите лидери, и като такива, те трябва да реализират идеите си не само с предприемачески дух, но и със зелено природосъобразно мислене”. – пояснява тя.


За цялостната реализация на проекта Джуниър Ачийвмънт България ще си сътрудничи с норвежката организация Young Enterprise Sogn og Fjordane. Двете организации ще си помагат при разработването и осъществяването на обучителната програма по зелено предприемачество за ученици от гимназиален курс. Основната цел пред инициативата ще е да се споделят добри практики в сферата на екологичните иновации, да се генерират бизнес идеи, отговорни към природата, и да се изгради стабилна международна мрежа между ученици, където те свободно да обменят опит и идеи в сферата на опазването на околната среда и бъдещи бизнес проекти.


Проектът "Зелено предприемачество за устойчиво развитие" се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. (www.ngogrants.bg).

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Academy партньори

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..