Инициатива „Да бъдем заедно“ 2014 ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 27 Февруари 2014 12:45, РДБЗ


През 2013 /2014 година, екипът на Асоциация на родители на деца с бъбречни заболявания започна инициатива „ Да бъдем заедно“, която е насочена към децата с бъбречни заболявания извън болничните заведения и техните родители, на територията на град София.


Резюме:

По данни на доц.Минков посочени в книгата му „Детска урология“ - 1,28% от новородените годишно деца в България претърпяват операция на отделителната система.


Децата с тежки бъбречни увреждания или с бъбречна недостатъчност са пациенти на болничните заведения още в ранна детска възраст. В продължение на седмици, месеци и години те са подложени на оперативни интервенции, жизненоважни манипулации или на мъчителни процедури на хемодиализа. Поставени са в ситуации на неизвестност, страх и незнание.


Семействата са принудени дълго време да преодоляват стреса от болничната обстановка и да възстановят естествената семейната среда.


Икономическа обстановка в страната, както и нестихващата грижа за здравето на децата, принуждават семействата все по–рядко да отделят време и средства за посещения на културни и исторически обекти. Това оказва влияние върху възпитаването на децата и качеството им на живот.

Основна цел:

Да бъде насърчаван интереса у децата и семействата към посещения на културните и исторически обекти на територията на град София. В резултат на това, децата придобиват минимални познания, които споделят със семейството си и развиват в бъдеще.

Дейности:
През 2013 година бяха посетени:
•    19 октомври 2013 година - Американски център, където бяха представени кратки филми за Ню Йорк и Хелоуин и децата участваха в игри и творческо занимание. Изразходваните средства за посещението възлизат на 100,77 лева.
•    16 ноември 2013 година - Столичен куклен театър. Изразходваните средства възлизат на 153 лева.

През предстоящата 2014 година, екипът на Сдружението има амбициите да организира посещения на:


•    Национален Военноисторически Музей - февруари;
•    Софийска опера и балет - март;
•    Чешки културен център - април;
•    Софийска градска галерия - май;
•    Столичен куклен театър – юни.

 

Бюджет:
Необходимите средства за реализарене на проекта възлизат на 1010 лева, както следва:

-    Билети за постановката „Хензъл и Гретел“ на Столичен куклен театър - в размер на 180 лева
-    Билети за мюзикъл „Мечо Пух - в размер на 180 лева
-    Материали / бои, четки, мини стойки с картини / при посещение на Софийска гредска галерия - в размер на 250 лева
-    Материляи при посещението на Чешки културен център – 250 лева
-    Билети в НВИМ - в размер на 150 лева

Powered by Web Agency
 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..